Με τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στο Δήμο Φαρκαδόνας θα συναντηθεί το Σάββατο ο Χρήστος Σταμόπουλος

Συνάντηση με οικονομικούς μετανάστες που διαμένουν στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας θα πραγματοποιήσει το βράδυ του Σαββάτου 1η Απριλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας, Χρήστος Σταμόπουλος. Η συνάντησης έχει οριστεί στις 8:30 το βράδυ στην πιτσαρία VERONA στην Οιχαλία με είσοδο ελεύθερη και μενού δωρεάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Άμεση Δημοκρατία» δεκάδες σε κάθε χωριό και εκατοντάδες στην Οιχαλία μετανάστες, κυρίως Αλβανοί, εργάζονται επί δεκαετίες στον Δήμο μας.

Εργάζονται στα χωράφια, στην κτηνοτροφία, την οικοδομή, την εστίαση, τα εργοστάσια φρούτων και λαχανικών, τη φροντίδα ηλικιωμένων, στην περιποίηση πρασίνου και την καθαριότητα, τα θερμοκήπια και τα λατομεία. Δεν υπάρχει δουλειά, κυρίως χειρωνακτική, που να μη βρίσκεις Αλβανό μετανάστη. Εδώ και χρόνια συγκατοικούν δίπλα μας. Είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

Φιλήσυχοι, εργατικοί και ευγενείς, ρίζωσαν στον τόπο μας. Είναι πια συμπατριώτες μας, θα έπρεπε, τουλάχιστον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ψηφίζουν κανονικά, όπως κι εμείς. Η Πολιτεία διαπράττει σφάλμα που δεν τους παραχωρεί αυτό το δικαίωμα, εμείς ως Δημοτική Κίνηση προτάσσουμε το θέμα και θα συμπαραταχθούμε με άλλους, ώστε σύντομα να αποκτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Τα παιδιά των μεταναστών, μετανάστες β’ γενιάς, είτε γεννήθηκαν εδώ είτε ήρθαν από μικρή ηλικία και μεγάλωσαν και φοίτησαν στα σχολεία του Δήμου μας, είναι Έλληνες και Ελληνίδες αλβανικής καταγωγής.

Πήραν την ελληνική ιθαγένεια, ως «συμμετέχοντες της ελληνικής παιδείας», όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και απολαμβάνουν, κατά το Σύνταγμά μας, τα ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα με εμάς, μαζί και το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται, αφού μυήθηκαν στην ελληνική ιστορία, γεωγραφία, γλώσσα, πολιτισμό και τρόπο ζωής μας, ενταχθέντες πλήρως στην κοινωνία μας.