Συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Οιχαλία για συντονισμό και βοήθεια στους πλημμυροπαθείς μας

Συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Οιχαλία για το συντονισμό και την προσφορά βοήθειας. Μάρτυρες από διάφορες περιοχές βρέθηκαν στην Οιχαλία και είχαν συνάντηση με πληγέντες της καταστροφής πλημμύρας για το συντονισμό και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Ταυτόχρονα ευχήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που προξένησε η πλημμύρα στο χώρο συνάθροισης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στους Γεωργανάδες.

Οι Μάρτυρες θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχτούν οι πλημμυροπαθείς ομόπιστοί τους και όχι μόνο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

·         Άμεση ανταπόκριση. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα για την ταχεία αξιολόγηση των αναγκών των πληγέντων και την υποβοήθησή τους. Οι τοπικές εκκλησίες (ομάδες πιστών) προσδιορίζουν γρήγορα ποια άτομα και οικογένειες χρήζουν βοήθειας. Οι Μάρτυρες είναι σε θέση να κινητοποιήσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εθελοντές που μπορούν να ταξιδέψουν εκτάκτως και να συμμετάσχουν στο έργο παροχής βοήθειας. Σε μεγάλες καταστροφές αναθέτουν σε «Επιτροπές Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές», δηλαδή

·         Επιδέξιοι εργάτες. Πολλοί εθελοντές Μάρτυρες διαθέτουν ήδη αξιόλογη πείρα στην παροχή βοήθειας, όπως τη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και τις επισκευές κατοικιών. Οι Μάρτυρες έχουν τη δυνατότητα να συντονίζουν μεγάλους αριθμούς εθελοντών παγκόσμια για εργασίες αποκατάστασης. Στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας μέχρι αυτή την στιγμή ο αριθμός εθελοντών αυξάνει, έχει ήδη φτάσει τους 130. Άτομα που θα αφήσουν την δουλεία τους και θα μεταφέρουν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό στην πληγείσα περιοχή ώστε να προβούν στην άντληση υδάτων καθαρισμούς σπιτιών ώστε να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων. Ωστόσο περιμένουμε και άλλους εθελοντές απο Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Επιπλέον οι τοπικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ανοίξει τα σπίτια τους και φιλοξενούν όσους πλήγηκαν καθώς και εθελοντές που θα έρθουν απο μακριά.  

·         Αυτοσυντηρούμενοι. Το έργο παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από εθελοντικές συνεισφορές. Όλοι οι συντονιστές και όσοι εργάζονται στο πεδίο είναι άμισθοι εθελοντές και δεν λαβαίνουν καμία χρηματική αποζημίωση. Για την υποστήριξη του ανθρωπιστικού έργου και των εργασιών αποκατάστασης χρησιμοποιούνται συχνά χώροι λατρείας (τοπικές Αίθουσες Βασιλείας ή μεγαλύτερες Αίθουσες Συνελεύσεων) ως κέντρα παροχής βοήθειας.

·         Συναισθηματική στήριξη. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κάνουν επισκέψεις ποιμαντικής φύσης σε κάθε πληγέντα προσωπικά για να τον βοηθήσουν να διαχειριστεί το ψυχικό τραύμα και την απώλεια. Παρηγορούν τους ανθρώπους με την υπόσχεση της Αγίας Γραφής ότι σύντομα ο Θεός θα βάλει τέλος σε όλες τις τραγωδίες που προκαλούν τόσο πόνο και δυστυχία. Οι εθελοντές βοηθούν επίσης τους πληγέντες να ξαναρχίσουν να παρακολουθούν το συντομότερο δυνατό τις θρησκευτικές τους συνάξεις, ώστε να μπορούν να συναντιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου η αμοιβαία υποστήριξη και συναναστροφή θα συμβάλει στην αποκατάσταση».

Τι είναι οι «Επιτροπές Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές» των ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Όποτε συμβαίνει μια μεγάλη καταστροφή, διορίζεται μια «Επιτροπή Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές» αποτελούμενη από τρεις ή περισσότερους πρεσβυτέρους των Μαρτύρων του Ιεχωβά η οποία οργανώνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τις επισκευές κατοικιών. Συντονίζει την ιατρική φροντίδα, τη διανομή τροφίμων, πόσιμου νερού και ρουχισμού, καθώς και την άμεση στέγαση, τον καθαρισμό ακινήτων και την πνευματική βοήθεια που χρειάζονται οι πληγέντες. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εθελοντές. Στην περιοχή της Θεσσαλίας έχουν ήδη δημιουργηθεί δυο «Επιτροπές Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές». Η Μια Επιτροπή Παροχής Βοήθειας είναι για τις πλημμύρες στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και η άλλη για τους νομούς Μαγνησίας και Λαρίσης

JW.ORG 

Γεωργανάδες σήμερα:

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

ΚΛΟΚΟΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

11 σχόλια

 1. ευχαριστούμε τον Ιεχωβά τον δημιουργό των πάντων που ανήκουμε στην οργάνωση του μια οργάνωση γεμάτη αγάπη

 2. Από αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου​—αν έχετε αγάπη μεταξύ σας».​—ΙΩΑΝ. 13:35. Ευχαριστούμε αδελφοί είσαστε παράδειγμα προς όλους τους άλλους εμάς για να σας μιμούμαστε.

 3. Το τόνιζε συνεχώς. Βοήθεια στους λεγόμενους ”Μάρτυρες του Ιεχωβά ” στους ομόπιστούς μας. Όχι σε άλλους. οι άλλοι είναι μόνο υποψήφια θύματα αυτής της οργάνωσης που δεν έχει να επιδείξει κανένα φιλανθρωπικό έργο.

  1. Τουλάχιστον αυτοί βοηθανε τους ομοπιστους τους οι δικοί μας ομοπιστοι και η δικη μας εκκλησία που είναι;;

 4. Είστε ένας ευλογημένος λαός μπράβο σας για ότι κάνετε ♥️♥️♥️♥️♥️

 5. Είστε ένας ευλογημένος λόγος μπράβο σας για ότι κάνετε ♥️♥️♥️♥️♥️

 6. Αυτό χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει πάντα τους αληθινούς χριστιανούς μπράβο σας για την θυσία που κάνετε συγχαρητήρια

 7. Η αγάπη είναι η πιο μεγάλη δύναμη στον κόσμο. Ο κύριος μας ο Ιησούς είπε ότι αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των αληθινών χριστιανών στο ευαγγέλιο του Ιωάννη 13: 34-35 (αυτοθυσιαστικη αγάπη )

 8. Ο Ιεχωβά να σας ευλογεί για το πρόθυμο και εργατικό πνεύμα σας , η ανιδιοτελής αγάπη σας και οι εγκάρδιες θυσίες σας δικαιώνουν το όνομα του αληθινού Θεού μας! Μπράβο σας!

 9. Αυτοί είναι αληθινοί Χριστιανοί. Όχι μόνο λόγια, αλλά πράξεις!

 10. Αξίζουν συγχαρητήρια που βοηθάνε τους συνανθρώπους τους.

Comments are closed.