Ηλίας Καραμάνος: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ & ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…που “ακούστηκαν και θα μείνουν”…

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ & ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…που “ακούστηκαν και θα μείνουν”…

Υπάρχει δημότης που να πιστεύει πως οι πολιτικοί του τόπου μας δεν γνωρίζουν τα προβλήματα της περιοχής μας;;;;

Υπάρχει δημότης που πιστεύει πως οι πολιτικοί μας, έμαθαν χθες την “προίκα” που μας άφησε ο Ντάνιελ;;;

Προφανώς ο κ. Τριαντοπουλος γνώριζε το μαύρο χάλι της περιοχής μας και όταν μας επισκέφτηκε, έδειξε περισσότερο ενήμερος από τους πληγέντες.

Όπως επίσης ο κ. Κουρέτας και η κ. Ντιντή έχουν γνώση και άποψη για τα πνιγμένα χωριά και τον πλημμυρισμενο κάμπο της Φαρκαδόνας, παρά τις καλοστημένες ψευτοκοντριτσες…

Ο κ. Παπαστεργιου, ο κ. Σκρέκας, ο κ. Λιούτας, η κ. Παπακώστα, η κ. Κοντοτολη, οι διάφοροι φορείς, οι δημόσιες υπηρεσίες, η υπηρεσία εγγειων βελτιώσεων (ΓΟΕΒ)…. όλοι τους γνωρίζουν την αδιέξοδη και απελπιστική κατάσταση των “πνιγμενων” χωρίων μας.

Και όλοι τους έχουν δεσμευτεί για γρήγορη επίλυση των προβλημάτων μας. Όλοι τους υποσχέθηκαν πως θα είναι στο πλευρό μας και θα βοηθήσουν στην γρήγορη ανασυγκροτηση της περιοχής.

Λες και υπήρχε περίπτωση κάποιος από τους παραπάνω να πει κάτι διαφορετικό. Όμορφα λόγια συμπαράστασης, γλυκές φρουδες υποσχέσεις, ανέξοδες δεσμεύσεις…

Λύσεις όμως δεν ακούμε και φως δεν βλέπουμε στον ορίζοντα. Ήδη συμπληρώθηκαν 8 μήνες και πάμε στους 9. Εκτός από ελάχιστα βήματα που έγιναν στην ουσία είμαστε ακόμη στην αρχή. Ό,τι γίνεται, το κάνουν από μόνοι τους οι δημότες με δικά τους έξοδα και δική τους προσωπική δουλειά.

Ίσως φταίμε και εμείς που μάλλον δεν επικοινωνούμε σωστά το πρόβλημά μας. Θέλω να πω πως, όταν είσαι “πνιγμένος” δεν πας να εξασφαλίσεις δεσμεύσεις και να εισπράξεις υποσχέσεις. Πας να διεκδικήσεις και να απαιτήσεις υλική στήριξη, οικονομική βοήθεια, χρήματα. Πας με συγκεκριμένη κοστολογημενη πρόταση, όχι γενικά και αόριστα μόνο και μόνο για να κάνουμε προσωπική πολιτική.

Δεν θέλουμε παχιά λόγια και μεγαλεπιβολα σχέδια. Δεν μπορούν να μας συγκινησουν αυτά.

Και φυσικά δεν πρέπει να αφήσουμε έξω από το κάδρο των ευθυνών, τον πρώτο υπεύθυνο της εγκατάλειψης του τόπου μας, την δημοτική μας αρχή.

Αντί να τους δίνουμε κάλυψη στις ανομίες τους, αντί να τους παρέχουμε ασυλία στις αυθαιρεσίες τους, αντί να τους βοηθάμε να σκεπάζουν τις ευθύνες τους, την ανεπάρκειά τους, την αδιαφορία τους, αντί να είμαστε ο κυματοθραυστης τους, καλό θα ήταν να τους βγάλουμε μπροστά και να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους.

Να τους ζητήσουμε να μας εξηγήσουν γιατί ενώ πήραν τις εγκρίσεις των 3.500.000€ ακόμη δεν ξεκίνησαν τίποτα.

Αγροτικοί δρόμοι, αναχώματα, μεταφορά απορριμάτων, δημοτικές πομονες, παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δύο δημοτικά, γυμνάσιο, λύκειο, κοντέινερ. Υποσχέθηκαν να φέρουν το Κέντρο Κοινότητας στη Φαρκαδόνα, αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Με τα γκρεμισμενα σπίτια τι θα γίνει;;;

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως είναι μόνο ευθύνη της κεντρικής εξουσίας όλα τα παραπάνω. Η πολιτεία, όταν πάει ο Δήμος με στοχευμενη και κοστολογημενη πρόταση, θα κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει και θα βρει τρόπο χρηματοδότησης. Θα πληρώσει τα έργα που ο Δήμος θα προτείνει. Αλλά πρέπει ο Δήμος να τα ζητήσει.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν θέλουν την Φαρκαδόνα ούτε το Κεραμίδι να ανακάμπτουν…

Από την άλλη έχουν να τακτοποιήσουν και τον μέγα χορηγό τους…

Πάσχα έρχεται και το έθιμο επιβάλλει να ψήσουμε αρνί, το οποίο πρέπει να σφαγιαστει από τα “ΣΦΑΓΕΙΑ”…

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ