Άστεγοι συνεχίζουν να παραμένουν οι ηλικιωμένοι της Φαρκαδόνας

Χωρίς στέγη συνεχίζουν να παραμένουν αρκετό διάστημα τώρα οι ηλικιωμένοι της Φαρκαδόνας, μέλη του ΚΑΠΗ. Ο χώρος που είχαν στην διάθεση τους οι ηλικιωμένοι, απέναντι από την εκκλησία της κοινότητας ξενοικιάστηκε, δεν υπήρξε εκ νέου δημοπράτηση από το Δήμο με αποτέλεσμα σήμερα οι ηλικιωμένοι να βρίσκονται χωρίς στέγη, μη έχοντας ουσιαστικά και πρακτικά την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορούν να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης όπως κατά το παρελθόν.

Τα παράπονα των ηλικιωμένων είναι έντονα, όπως εξάλλου και της διοίκησης, ζητώντας άμεσα από το Δήμο να τρέξει τις προσπάθειες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας, το εν λόγω κέντρο αποτελούσε ένα από τα πιο δραστήρια της περιοχής, με αρκετές εκδηλώσεις το χρόνο, που προσέφεραν χαλάρωση, διασκέδαση και ευχάριστες στιγμές στους ηλικιωμένους. Εδώ και αρκετό διάστημα οι ηλικιωμένοι δεν έχουν το δικό τους χώρο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πιούν ακόμη και το καφέ τους στην πλατεία, μιας και δεν μπορούν να επισκεφτούν για λόγους ευνόητους μαγαζιά στα οποία συχνάζει νεολαία.

Οι εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ έπαψαν αν διοργανώνονται καθώς δεν υπάρχει στέγη με την δημοτική Αρχή να αδιαφορεί, όπως σημειώνουν να δει το πρόβλημα και να δώσει λύσεις.

4 σχόλια

  1. Πρόταση:Η λύση των ηλικιωμένων είναι ένα μακροχρόνιο αίτημα,για ένα γηροκομείο,δυστυχώς οι δημοτικες αρχές που εκλέγονται έχουν στόχο τα μικρό συμφέροντα τους,είναι ενάντια στο 99% των δημοτών,κ έχουν άμεσα εξάρτιση από τις κεντρικές πολιτικές εξουσίες………

  2. Να ιδρυθεί και να ενεργοποιηθεί νεος σύλλογος συνταξιούχων,διότι αυτός ο σύλλογος είναι συλλογος σφραγίδα δηλαδή μονο για εκδρομές,και να μην είναι παραταξιακός κ κομματικός όπως έχει. Οι ενέργειες των συλλόγων λειτουργούς χωρίς κομματικά βαρίδια κ εντελώς ανεξάρτητα….Αγωνιζόμενοι οι σύλλογοι με συνεργασία συλλογική,μέσα από τα δίκαια αιτήματα τους προς την επίλυση των προβλημάτων τους✊

  3. Απολύτως δίκαιο το αίτημα των ηλικιωμένων δημοτών μας!
    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μου στο δημοτικό συμβούλιο δυστυχώς δεν εισακούστηκα !
    Είναι άδικο για την Τρίτη ηλικία του δήμου μας να μην υπάρχει μια δομή και επίσης να μην γίνονται δράσεις και να υπάρχει μόνο παραμέληση!

  4. Ο Δήμος Φαρκαδόνας πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει το ΚΑΠΗ στην έδρα του Δήμου μας και όπου αλλού απαιτείται. Το αίτημα του συλλόγου των ηλικιωμένων είναι δίκαιο και πρέπει οι αρμόδιοι να το δουν με μεγάλη ευαισθησία.

Comments are closed.