Ξεκίνησε το «αλισβερίσι» της ανταλλαγής ψήφων… μεταξύ παλιών και κραταιών

Οι συνήθειες χρόνων δεν λένε να εκλείψουν ακόμη και σήμερα, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη. Κι αν ρωτήσεις κάποιον για την έλευση και την ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που θα προσδώσει άλλον αέρα σε μια περιοχή, δυστυχώς οι πρακτικές του παρελθόντος, και δη της παλιάς γενιάς αυτοδιοικητικών δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια στους νέους ανθρώπους.

Και δεν αφήνουν από την άποψη, ότι η παλιά γενιά πολιτικών δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει χώρο στα νιάτα, ακόμη και σήμερα που για πολλούς από εκείνους, έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της υποτιθέμενης προσφοράς.

Όπως πληροφορούμαστε αν και νωρίς έχει ξεκινήσει το αλισβερίσι των συνεργασιών μεταξύ παλιών και για κάποιους κραταιών αυτοδιοικητικών της περιοχής μας, για την ανταλλαγή ψήφων.

«Δώσε μου εσύ στην Οιχαλία, να σου δώσου εγώ στη Φαρκαδόνα, δώσε μου εσύ στους Ταξιάρχες να σου δώσω εγώ στην Οιχαλία, δώσε μου εσύ στο Τσιότι και θα σου δώσω εγώ στο Κριτσίνι και στο Νεοχώρι» και πάει λέγοντας. Ένα κυνήγι σταυρών, προκειμένου να καρπωθούν κάποιοι την εκλογή αφήνοντας απ΄ έξω το νέο αίμα, που έχει όρεξη και διάθεση και το σημαντικότερο ιδέες για μια περιοχή η οποία αξίζει πολλά.

Φυσικά μπροστά σε όλα αυτά, όλοι αντιλαμβάνονται την αγωνία κάποιων να επανεκλεγούν δημοτικοί Σύμβουλοι. Το προσωπικό συμφέρον είναι αυτό που κινεί όλους αυτούς να μηχανεύονται τρόπους μιας άνετης εκλογής, αδιαφορώντας για το κοινωνικό συμφέρον. Κι όταν τα τύμπανα της εκλογικής μάχης σωπάσουν, όταν αυτοί οι κύριοι εξυπηρετήσουν τους στόχους, θα έρθει η ώρα της αποτίμησης.

Τότε που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα αναζητούμε τους υπαιτίους των προβλημάτων, της αδιαφορίας και της απαξίωσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τότε θα είναι αργά για να εκφράζουμε την απορία για το ποιος έφταιξε, ποιος εξέλεξε ανθρώπους που δεν άξιζαν της εμπιστοσύνης;

Όλα αυτά τα χρόνια συναντήσαμε πολλά.

Αυτή τη φορά ας πούμε με την ψήφο μας τον ερχόμενο Οκτώβριο «φτάνει πια».

Ας στείλουμε στα τοπικά συμβούλια και στο δημοτικό συμβούλιο ανθρώπους που το αξίζουν και αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής μας.

Ανθρώπους νέους και άφθαρτους, με μεράκι που έχουν διάθεση και αγάπη να προσφέρουν, βάζοντας στην άκρη προσωπικά οφέλη, μίσος, πάθη και εγωισμούς.

Κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν όνομα.

Είναι οι νέοι μας.


1 σχόλιο

  1. Αυτοί που εκλέγονται με τα κουσούρια που ανέφερες ότι έχουν είναι μοιραίοι,διότι πατάνε σε κόμματα κ σε λαδώματα ψήφων κ υποψηφίων για τους συνδυασμούς τους,εδώ πρέπει ο λαος να σώσει το λαό,γιατί αλλιώς θα υπάρχει πάλι κ παλι αυτός ο ξεπεσμός κ μαρασμός του δήμου μας😡

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *