Σε εξέλιξη οι έλεγχοι των μηχανικών του Δήμου Φαρκαδόνας για την αποζημίωση οικοσκευών

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα υπογραφούν τα πρακτικά της αυτοψίας των μηχανικών και θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων

Προσπάθειες στο μέτρο του δυνατού καταβάλλουν εδώ και αρκετό διάστημα και σε καθημερινή βάση οι μηχανικοί του Δήμου Φαρκαδόνας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αυτοψίες σε οικίες σεισμοπαθών, έτσι ώστε να τύχουν των αποζημιώσεων για τις καταστροφές σε οικοσκευές και σε ζημιές μικρού μεγέθους που υπέστησαν οι οικίες τους.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» αμέσως μετά το σεισμό της 3ης Μαρτίου οι πληγέντες κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας είχαν σπεύσει να υποβάλλουν τις αναγκαίες δηλώσεις για την αποζημίωση των οικοσκευών αλλά και για μικροζημιές. Οι δηλώσεις χαρακτηρίζονται από τους μηχανικούς αρκετές, με τους ελέγχους να συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις το 60% περίπου των ελέγχων ενώ αναμένεται το υπολειπόμενο μέρος.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να υπογραφεί το πρακτικό των ελέγχων της ολοκλήρωσης και στην συνεχεία να ακολουθήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει οι μηχανικοί.

Η διαδικασία χαρακτηρίζεται χρονοβόρα, μιας και οι αιτήσεις δεν αφορούν μια κοινότητα αλλά την πλειονότητα των δημοτικών Ενοτήτων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σεισμοπαθείς στην ΚΥΑ που υπεγράφη από το αρμόδιο υπουργείο.

Από την πλευρά τους πολίτες που προχώρησαν στην υποβολή της αίτησης αγωνιούν για την στιγμή της λήψης των αποζημιώσεων, καθώς στην πλειονότητα τους έχουν υποστεί αρκετές και σημαντικές ζημιές οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν για να είναι λειτουργικά τα σπίτια τους.