Οι γιορτινές ημέρες κυλούν σαν τις απλές για τους κτηνοτρόφους μας

Το κοπάδι, τα ζώα θέλουν φροντίδα σε καθημερινή βάση κι αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια για γιορτινές αποδράσεις και συναντήσεις

Μπορεί για την πλειονότητα οι μέρες που διανύουμε να είναι μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας. Ημέρες για μια μικρή ή μεγάλη βόλτα, και γιορτινές συναντήσεις.

Για κάποιους όμως ο όγκος και οι υποχρεώσεις της δουλειάς δεν αφήνουν περιθώρια για όλα τα παραπάνω. Αντιθέτως η δουλειά δεν τους αφήνει να διασκεδάσουν ή να απολαύσουν τις γιορτές όπως όλοι οι υπόλοιποι. Ένας από αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους είναι κι αυτός της κτηνοτροφίας. Οι κτηνοτρόφοι μας που εργάζονται νυχθημερόν, με ζέστη και κρύο, οι γιορτινές ημέρες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις απλές ημέρες.

Το κοπάδι, τα ζώα θέλουν φροντίδα σε καθημερινή βάση κι αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Ακόμη και τις γιορτινές ημέρες η ξεκούραση για αυτή την κατηγορία ατόμων δεν διαφέρουν σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το γιορτινό τραπέζι είναι σύντομο γιατί θα πρέπει να βρεθούν στους στάβλους, στο βουνό.

Ωστόσο η συνήθεια για όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν τους στενοχωρεί. Αντιθέτως πλέον έχουν συνηθίσει, έχουν γίνει ένα με την δουλειά τους και ακολουθούν το σκληρό πρόγραμμα ακόμη και τις γιορτές.


1 σχόλιο

  1. Ευαγγελία
    01/01/2022 στις 12:46

    Αυτά να τα βλέπει ο Λίβανος και ο κάθε υπουργός αγροτικής ανάπτυξης που κάθεται στην καρέκλα και που δεν ξέρει τι πάει να πει κτηνοτροφία και όμως μας κουνάνε το δάχτυλο ότι είμαστε απατεώνες και κρατούν την επιδότηση του κτηνοτρόφου για να την φάνε οι ίδιοι τα λαμόγια οι μελετητές και όλα τα λαμόγια ??? μήπως ήρθε η ώρα να μάθει η ευρωπαϊκή ένωση…οι υπεύθυνοι δηλαδή πως είς βάρος των αγροτών μπαίνουν χρήματα στην χώρα μας αλλά καταλήγουν στις τσέπες των πολιτικών και όχι των αγροτών;