Γιάννης Αναγνώστου: Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο 2022

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά το 2020 και το 2021 ήταν μία χρονιά που σημάδεψε όχι μόνο τον τόπο μας, αλλά ολόκληρη την υφήλιο.
Η υγειονομική κρίση με την εξάπλωση της επιδημίας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλον τον πλανήτη, μας έδειξε ακόμη μία φορά ότι πράγματα και καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν απλά και αυτονόητα, μπορούν από τη μία μέρα στην άλλη να γίνουν δύσκολα και ακατόρθωτα.
Άλλαξε η καθημερινότητά μας, άλλαξε η μετακίνηση μας, άλλαξε η εκπαίδευση των παιδιών μας, άλλαξε η επικοινωνία μας ακόμη και με την οικογένεια μας, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Ο τόπος μας που έχει την ιδιαιτερότητα να έχει ανθρώπους απ’ τα σπλάχνα του, παππούδες, γονείς και παιδιά που εργάζονται και διαβιούν εκτός Ελλάδας πληγώθηκε από την απουσία τους, λόγω των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το 2020/2021 και όχι μόνο από την επιδημία, ο τόπος μας έχασε ανθρώπους άξιους και ικανούς, φίλους που δούλεψαν για τον τόπο, που πρόσφεραν στην κοινωνία μας ως άνθρωποι και ως επιστήμονες.
Το 2021 ήταν μία χρονιά δύσκολη, αλλά μέσα από τις δυσκολίες αναδείχτηκαν βασικές αξίες που θα πρέπει να τις κρατήσουμε ως ορίζοντα και οδηγό για τη χρονιά που μας έρχεται αλλά και για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας. Αξίες όπως η Αγάπη, η Αλληλεγγύη, η Οικογένεια και πάνω απ’ όλα η Υγεία.
Το 2021 φεύγει αφήνοντάς μας πληγωμένους, αλλά έχοντας αναδείξει με τον πιο ηχηρό τρόπο την ανάγκη της συλλογικότητας για να μπορέσουμε να πάμε με ασφάλεια μπροστά.
Ατενίζουμε το αύριο με ελπίδα, πιστεύοντας ότι το νέο έτος, το 2022, θα είναι καλύτερο και ασφαλέστερο.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εύχομαι το 2022 να είναι γεμάτο υγεία, γεμάτο χαρά, γεμάτο ευτυχία για όλους μας …
Εύχομαι για όλους μας, κοντινούς, μακρινούς, φίλους, συγγενείς, αγαπημένους μας, το 2022 να είναι μια λαμπερή και φωτεινή χρονιά που θα μας βγάλει από τη σκοτεινιά του 2021, θα μας φέρει πιο κοντά και θα μας κάνει ακόμα καλύτερους ανθρώπους.

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο 2022

Γιάννης Αναγνώστου
Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας