Κατά πλειοψηφία ο τελευταίος προϋπολογισμός και πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της παρούσας δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας

Το τελευταίο για την παρούσα δημοτική Αρχή Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και Προϋπολογισμό ήρθε να συζητήσει και να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας, το βράδυ της Δευτέρας. Τελευταίος προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, μιας και για το 2024, θα κληθεί να τα συντάξει όχι η παρούσα δημοτική Αρχή, αλλά η επόμενη που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την «Krini Live» η συζήτηση επεφύλασσε εκπλήξεις αλλά εντάσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων.

Σχετικά με το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος ανέρχεται στα 5,8 εκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός στα 15,9 εκ. ευρώ με τη δημοτική Αρχή να υπεραμύνεται των δυο σχεδίων.

Τις δικές τους τοποθετήσεις κατέθεσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, άλλοι καταψηφίζοντας και άλλοι ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

Από την πλευρά της, η μείζονα αντιπολίτευση καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα, με τον κ. Μιχάλη Μπαγιώτη στην τοποθέτησή του, να το χαρακτηρίζει ανακυκλωμένο, για να συνεχίσει και να υποστηρίξει ότι δεν ελήφθησαν οι γνώμες όλων των προέδρων των κοινοτήτων για έργα που κρίνονται αναγκαία να υλοποιηθούν στα τοπικά διαμερίσματα. Ταυτόχρονα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του ότι μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχουν έργα με το ίδιο φυσικό αντικείμενο και στα όρια της ανάθεσης που θα μπορούσαν να συμπτυχθούν και να δημοπρατηθούν προκειμένου ο Δήμος να έχει κέρδος μέσω μιας συμφέρουσας έκπτωσης.

Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε για το τεχνικό πρόγραμμα και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο κ. Μεριβάκης ήρθε να ψηφίσει κάποιους κωδικούς έργων του τεχνικού προγράμματος ενώ σε άλλους και ειδικά στο σκέλος αυτών με το ίδιος φυσικό αντικείμενο και στο όριο των αναθέσεων, «όχι».

Από τις εκπλήξεις της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος ήταν η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Ελένη Χαλβαντζά.

Στην τοποθέτησή της επί του τεχνικού προγράμματος η κα Χαλβατζά, χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα αντιαναπτυξιακό, αναξιόπιστο, με έργα σε επανάληψη προηγούμενων χρόνων. Με την ολοκλήρωση της μακροσκελούς τοποθέτησης ήρθε να το ψηφίσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Ναι στο τεχνικό πρόγραμμα με επιφύλαξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.