Από δυο συνδημότισσες εκπαιδευτικούς παρουσιάζεται το βιβλίο «22 Φθινόπωρα» της Έφης Λοϊζά

Το βιβλιοπωλείο «Τα Μαγικά Γράμματα» και οι εκδόσεις «Γραφή» παρουσιάζουν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο «Σουίτα Art Cafe» το βιβλίο «22 Φθινόπωρα» της Έφης Λοϊζά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν δυο συνδημότισσες εκπαιδευτικοί, η Ευαγγελία Γραμμένου και η Μαρία Αγναντή καθώς επίσης και η συγγραφέας.

Τα «22 Φθινόπωρα», αποτελούν την πρώτη συλλογή διηγημάτων της Έφης Λοϊζά. 

Στα διηγήματα αυτά κυριαρχούν εικόνες από τη φύση και την καθημερινή ζωή. Λουλούδια σε ασβεστωμένες αυλές, μπαρούτι και καπνός, κεντούν τις ζωές δεκάδων ανθρώπων, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ζωές που βιώθηκαν και ζωές που γεννήθηκαν στη φαντασία της συγγραφέως, μπλέκουν τον μύθο με την πραγματικότητα αναδημιουργώντας παραστάσεις φερμένες από άλλες εποχές με καμβά το λευκό χαρτί. Μυρωδιές φαγητών και ψημένου καφέ, σπίτια χαμηλά και ασφυκτικά γεμάτες γειτονιές. Άνθρωποι που περπατούν προσπαθώντας να φτάσουν σε άγνωστο προορισμό, αγωνιούν, διστάζουν, επαναστατούν, δειλιάζουν, εγκλωβίζονται και αποζητούν την ελευθερία.
Πολλές φορές οι ήρωες παίρνουν στα χέρια τους τα πράγματα και άλλες αφήνουν όλη τη ζωή τους να χαθεί μέσα στη συνήθεια. Κάποιος έρχεται και κάποιος φεύγει και η μοναξιά υπάρχει ως συνθήκη όπως και η συντροφικότητα.

Στα διηγήματα της Έφης Λοϊζά, η ζωή και ο θάνατος συνυπάρχουν. Με κάθε τρόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *