Παντρικαλινή αγροτική σύσκεψη από την «Άνοιξη»

Το Σάββατο το βράδυ στο Μεγαλοχώρι αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο νομού

Αγωνιστικά προετοιμάζονται να κινηθούν και οι Τρικαλινοί αγρότες στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά τις συσκέψεις που συγκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, θέτοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τις αγωνιστικές βάσεις, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» προετοιμάζει την παντρικαλινή αγροτική σύσκεψη που θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο καφενείο Μπάρμπα Μιχάλη στο Μεγαλοχώρι.
Στην σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν οι αποφάσεις που έλαβε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και συγκεκριμένα το στήσιμο αγροτικών μπλόκων σε κάθε νομό. Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να καθοριστούν ο τρόπος δράσης, η ημερομηνία των κινητοποιήσεων που πιθανότατα θα είναι αυτή της 22ας Ιανουαρίου και το σημείο που θα στηθούν τα μπλόκα.
Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί κι από τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Μέχρι στιγμής πάντως, όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της «Άνοιξης» το ενδιαφέρον Τρικαλινών αγροτών είναι ικανοποιητικό και υπάρχει διάθεση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Οι Τρικαλινοί συνδικαλιστές στην παρούσα φάση δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, ως προς το σημείο των κινητοποιήσεων. Αυτό, όπως προαναφέρθηκε θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των αγροτών. Σε περίπτωση πάντως που η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη, τα σενάρια, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται έως και σήμερα κάνουν λόγο ακόμη και της μεταφοράς των Τρικαλινών αγροτών σε όμορο νομό, πιθανότατα της Καρδίτσας, στο σημείο του Δέλτα στον Ε-65 που θα συγκεντρωθούν οι Καρδιτσιώτες αγρότες.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» καλεί όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στη σύσκεψη και να δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρουν στελέχη της απέναντι στα μπλόκα που θα στηθούν θα βρίσκονται κι αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο τους εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.