Επίσκεψη στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από αγρότες του Ζάρκου

Μετέφεραν θέματα που σχετίζονται με την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και την υπογειοποίηση του δικτύου που θα μειώνει τη σπάταλη νερού και τα έξοδα

Το θέμα του δικτύου της άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων στο Ζάρκο μετέφεραν στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης και αγρότες, μέλη της διοίκησης του ΤΟΕΒ Ζάρκου.
Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ζάρκου συνοδευόμενη από τον τοπικό βουλευτή συναντήθηκαν με τον υπουργό , σε μια επίσκεψη που ήρθε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων μεταξύ της Διοίκησης και του Βουλευτή.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος, κ. Μαργαρίτης Μαϊντάς και τα μέλη κ. Τάσος Οικονόμου και κ. Ευθύμιος Μαμέκας. Επίσης παρών υπήρξε ο διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, κ. Νίκος Βάγιας και οι συνεργάτες του Υπουργού, κ.κ Μπακούρος Αλέξης και Στουρνάρας Κώστας.
Από τη μεριά των εκπροσώπων του ΤΟΕΒ, παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο είναι παλιό και έχει υποστεί φθορές από τις φυσικές καταστροφές και το αίτημα αντικατάστασης του με υπόγειο σύστημα που θα επιτρέπει εξοικονόμηση νερού, μείωση του κόστους παραγωγής και θα μείνει στις επόμενες γενιές αγροτών. Επιπλέον ζητήθηκε η ένταξη τους στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου σε αυτό το εγχείρημα.
Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του άκουσαν προσεκτικά το θέμα και παρότρυναν τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ να προχωρήσει σε κατάρτιση μελέτης πάνω στην αντικατάσταση του δικτύου που αποτελεί προϋπόθεση για να ενταχθούν στο ΠΑΑ. Επιπλέον, προτάθηκε να ζητήσουν τη βοήθεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου στην κατάρτιση της μελέτης. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθεί το θέμα και να ανανεώσουν τη συνάντηση τους με τους συνεργάτες του Υπουργού για όποιο άλλο θέμα προκύψει.
Τέλος, η Διοίκηση του ΤΟΕΒ μαζί με το Βουλευτή έκαναν μία σύντομη επίσκεψη στον Υφυπουργό του ΥπΑΑΤ, κ. Βασίλειο Κόκκαλη, που τον ενημέρωσαν για το θέμα.