Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων ο γνωστός έμπορος Γρηγόρης Σαράφης

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι στην γενέτειρά του και από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων

Στην Τρικαλινή γη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε και ξεκίνησε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα θα αναπαυτεί αύριο το μεσημέρι ο γνωστός στο πανελλήνιο έμπορος – επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράφης.

Ο Γρηγόρης Σαράφης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το τοπικό και πανελλαδικό εμπόριο ειδών ένδυσης – υπόδησης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων το βράδυ της Τρίτης. Κηδεύεται στις 12:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Μίνα, τα παιδιά του Λή και Γιώργο, εγγόνια και λοιπούς συγγενείς.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων , την Πέμπτη 18 – 1 – 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή

Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Α΄ Νεκροταφείου Τρικάλων .

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα, ανήσυχο πνεύμα, στα 16 έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» στα χείλη όλης της Ελλάδας!

Αριστερός, με βαθειά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του.

Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος , είχε καρδιακούς φίλους. Καταπιάνονταν με πολλά, με ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ.

Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFrGVV-VCOo