Σπύρος Σαπουνάς: «Ένας Άνθρωπος μια ολόκληρη.. “Αριστερά”.. Ιστορία»

Για τον Φαρκαδόνιο φαρμακοποιό, Σπύρο Σαπουνά, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να γράψουμε ακόμη περισσότερα, γύρω από την πορεία του στα τοπικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Πολιτικό ον, άνθρωπος με πλούσιες γνώσεις, τόσο σε πολιτικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο και ευρύτερα, άνθρωπος ειλικρινής που από νεαρή ηλικία, ο λόγος του βασιζόταν στην πλούσια επιχειρηματολογία και στην πειθώ. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να βαδίζει Αριστερά, χωρίς στην πορεία της ζωής του να λοξοδρομεί Δεξιά ή να ακολουθεί την ευθεία…που ζητωκραύγαζαν κάποιοι. Πάντα στηριζόταν στις δυνάμεις του, στα πιστεύω του, στις αξίες, που του μεταδόθηκαν από παππούδες και γονείς, χωρίς να λοξοδρομεί για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων που ίσως τον αναδείκνυαν. Για τον Σπύρο Σαπουνά όλα αυτά ήταν ασήμαντα. Για εκείνον προείχε το λαϊκό συμφέρον, οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για όλο το λαό, μακριά από την εκμετάλλευση. Ο λόγος του πάντα σαφής, απέναντι στο συνομιλητή του, άνθρωπος ντόμπρος, που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται το σεβασμό εκατοντάδων συνδημοτών του.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε, ο Σπύρος Σαπουνάς, δέχεται αρκετές πιέσεις για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι φωνές όλων εκείνων που τον καλούν να επιστρέψει στα κοινά, πληθαίνουν, καθώς αναγνωρίζουν, την αξία, την ηθική, τον λόγο του. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν  πως υπήρξαν και αρκετές επαφές το τελευταίο διάστημα με φίλους, με τους οποίους αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Τελικά το τι θα πράξει ο κ. Σαπουνάς το επόμενο διάστημα αποτελεί γρίφο. Ωστόσο αν οι πληροφορίες επαληθευτούν μια παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση σαν του Φαρκαδόνιου φαρμακοποιού, σαφώς θα ανεβάσει τον ήδη χαμηλό πήχη….