Κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του νερού οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας

Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα το Δ.Σ. της ΠΟΕ ΔΕΥΑ.

Απαίτηση των εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι η άμεση απόσυρση του κατάπτυστου Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. επειδή:

– Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί

– Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.

Υπάλληλοι της ΔΕΥΑΦ Φαρκαδόνας συμμετείχαν στην στάση εργασίας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του νερού, καλώντας όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους, στο αγώνα που αναπτύσσουν μαζί με όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ κα Δέσποινα Μπότη, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση εφαρμόστηκε προ ετών στην Ευρώπη, αλλά απέτυχε.

«Όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό. Η κοινωνία μας οφείλει με ενεργό τρόπο να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά. Ως εργαζόμενοι ζητούμαι την απόσυρση του νομοσχεδίου, μιας και αντιλαμβανόμαστε ότι ένα τέτοιο γεγονός ανοίγει τις πόρτες για την υψηλή τιμολόγηση και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Ας μην ξεχνούμε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού εφαρμόστηκε προ δεκαετιών στην Ευρώπη με το εγχείρημα να αποτυγχάνει. Αποτέλεσμα να επανέλθει η διαχείριση του νερού, είτε στους Δήμους είτε στο κράτος. Αυτό θεωρώ πως σημαίνει πολλά», σημείωσε η κα Μπότη.