Ο Τρικαλινός μάγειρας Αντώνης Κούκεν φέρνει από την Τιφλίδα τη γνήσια συνταγή για πεϊνερλί!

Ο αγαπημένος μάγειρας του κάμπου, Αντώνης Κούκεν, μας ταξιδεύει αυτή τη φορά ως την καρδιά του Καυκάσου και μας αποκαλύπτει την αυθεντική συνταγή για το περίφημο πεϊνερλί, κατευθείαν από την Τιφλίδα της Γεωργίας! Ένα επεισόδιο γεμάτο ιστορία, συγκίνηση και… μπόλικη γεύση!
Ο μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν ξαναχτυπά – και αυτή τη φορά, μας σερβίρει αυθεντικό πεϊνερλί με γεωργιανή υπογραφή!
Με το γνώριμο πάθος και την αυθεντικότητα που τον διακρίνει, ο Τρικαλινός σεφ Αντώνης Κούκεν μοιράστηκε με το κοινό του ένα ξεχωριστό βίντεο, που είναι ήδη talk of the town! Όπως ο ίδιος δηλώνει, γεμάτος ενθουσιασμό:
«Ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα σας κάνει να δακρύσετε από συγκίνηση και απόλαυση! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά το καταφέραμε! Φέραμε αεροπορικώς από την Τιφλίδα της Γεωργίας, κατευθείαν στην κουζίνα του πρωτάρη, τον σεφ Γκιόργκι!»
Και όλα αυτά, για μία και μοναδική αποστολή: να μας αποκαλύψει τη γνήσια, παραδοσιακή γεωργιανή συνταγή για πεϊνερλί, όπως περνά από γενιά σε γενιά στην πατρίδα του.
«Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι παραδοσιακό, πρέπει να έχεις τον ειδικό. Τον ντόπιο. Αυτόν που έχει κληρονομήσει την τέχνη από γενιά σε γενιά. Ο Γκιόργκι, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα μας δείξει βήμα-βήμα όλα τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά», λέει ο Κούκεν.
Αλλά η εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση. Μέσα από το βίντεο, ο σεφ Γκιόργκι μας αφηγείται και την συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το εμβληματικό έδεσμα:
Πώς οι γυναίκες το ετοίμαζαν αποχαιρετώντας τους ναυτικούς άνδρες τους…
Τι συμβολίζει το σχήμα της βάρκας που έχει το πεϊνερλί…
Και γιατί το αυγό στο κέντρο είναι τόσο σημαντικό.
Ένα βίντεο που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και αυθεντική κουζίνα – κι ένας ακόμα λόγος να αγαπήσουμε τον Αντώνη Κούκεν και το μαγειρικό του μεράκι!
Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο YouTube και φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή την εξαιρετική και συνάμα λαχταριστή συνταγή!
Ads