Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις ζημιές στον αγροτικό εξοπλισμό

Όσοι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας δεν δήλωσαν τις ζημιές οφείλουν να προσέλθουν στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ για τη δήλωσή τους κατόπιν ραντεβού στα μέσα Νοεμβρίου

Η θεομηνία του «Ιανού» που έπληξε την δυτική Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο άφησε ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και του νομού Τρικάλων. Πέραν των ζημιών από τις πλημμύρες του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, σημαντικές καταστροφές προκλήθηκαν και στα μέσα παραγωγής – αγροτικός εξοπλισμός και μηχανήματα προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στους αγρότες.

Όλες αυτές οι ζημιές πλέον μπορούν να δηλωθούν από τους αγρότες και οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ. Όσοι δεν δήλωσαν τις ζημιές οφείλουν να προσέλθουν στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ για τη δήλωσή τους κατόπιν ραντεβού. 

Στην ειδική αίτηση οι αγρότες θα δηλώνουν το είδος της ζημιάς στον αγροτικό εξοπλισμό, ζητώντας την αποζημίωση. Φτάνει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες ζημιές σήμερα παρατηρούνται στις σταγόνες άρδευσης, οι οποίες είτε μεταφέρθηκαν από τα νερά του Πηνειού εντός της κοίτης είτε καλύφθηκαν στο χώμα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοκληρωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ