Τρίκαλα: Πιστοποίηση γνώσεων ξένων Γλωσσών

Το Σαββατοκύριακο θα διαγωνιστούν 98 υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης Γλώσσας. Εξετάζει δηλαδή το βαθμό ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να κατανοεί και να παράγει γραπτό και προφορικό λόγο της Γλώσσας αυτής.

Οι εξετάσεις για το ΚΠΓ ελέγχουν και αξιολογούν τη γνώση διαφόρων ξένων Γλωσσών, κυρίως από Έλληνες χρήστες.

Τις πύλες των εξεταστικών αιθουσών θα περάσουν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου οι υποψήφιοι του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Ως εξεταστικό κέντρο για το νομό Τρικάλων, ορίστηκε το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων, που βρίσκεται επί της οδού Ζηνοδότου 4 στα Τρίκαλα.

Για τις γραπτές εξετάσεις η ώρα προσέλευσης ορίστηκε το Σάββατο 07:30 π.μ. και Κυριακή 08:00 π.μ.

Στο εξεταστικό κέντρο των Τρικάλων αναμένεται να εξεταστούν 98 υποψήφιοι στις Γλώσσες των Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται:

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και

από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων http://dide.tri.sch.gr

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ.Δ.Ε. Ν. Τρικάλων (Μ. Μπότσαρη 2, Τρίκαλα) στο τηλέφωνο 2431046451 κα Τάνια Παπαστάθη.