Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα για τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη και το Μουσείο καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία της πρωτεύουσας

Στις ομορφιές της Αθήνας, σε ιστορικά μνημεία κι όχι μόνο ξεναγήθηκαν οι μαθητές των δυο πρώτων τάξεων του Επαγγελματικού Λυκείου της Φαρκαδόνας.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτική εκδρομής που διήρκησε τρεις ημέρες οι μαθητές επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την λειτουργία του Κοινοβουλίου ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές μας, με τη συνοδεία τριών καθηγητών τους, την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης όπου και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα από έμπειρη ξεναγό. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στην έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Βουλής. Το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να φάνε όλοι μαζί και να διασκεδάσουν σε ταβέρνα του κέντρου της πόλης.

Την επόμενη μέρα, είδαν από κοντά όλα τα μνημεία που βρίσκονται στο Βράχο της Ακρόπολης με πρωταγωνιστή φυσικά τον επιβλητικό Παρθενώνα. Στη συνέχεια μπόρεσαν να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο την Αθήνας (Πλάκα, Θησείο, Μοναστηράκι, Σύνταγμα) με ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Το απόγευμα επισκέφθηκαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σύγχρονα μέρη της Αθήνας, το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Το βράδυ της ίδιας μέρας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αρκετά επιτυχημένη θεατρική παράσταση και να ψυχαγωγηθούν με ένα τρόπο πρωτόγνωρο για πολλούς από τους μαθητές μας, μιας και τέτοιου είδους ψυχαγωγία δεν συναντάται εύκολα στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Την τρίτη μέρα, οι μαθητές είδαν από κοντά το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και γνώρισαν σημαντικά στοιχεία γύρω από την ιστορία του. Μετά από ενδιάμεση στάση για φαγητό και ξεκούραση στην πόλη της Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η επιστροφή στην Φαρκαδόνα αργά το απόγευμα.

Ήταν μια εκπαιδευτική επίσκεψη γεμάτη από εικόνες, γνώσεις, και νέες και ευχάριστες εμπειρίες και οι μαθητές μας πραγματικά την απόλαυσαν!