Το Σεπτέμβριο εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός στους Ταξιάρχες

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος θα δοθεί προς χρήση και θα φιλοξενήσει τα παιδιά της κοινότητας, εξυπηρετώντας στα μέγιστα, ειδικά τους εργαζόμενους γονείς

Από το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία ο παιδικός σταθμός Ταξιαρχών, καθώς μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών Δήμου Φαρκαδόνας, Βαγγέλη Κοσμά, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που προτάθηκε κατά το παρελθόν για την φιλοξενία της Δομής.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το έργο αφορά στις εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης μέρους του κτιρίου το οποίο στέγαζε παλαιότερα το δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών, ώστε να καταστεί ικανό για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.  Ήδη οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος θα δοθεί προς χρήση και θα φιλοξενήσει τα παιδιά της κοινότητας, εξυπηρετώντας στα μέγιστα, ειδικά τους εργαζόμενους γονείς, αλλά ταυτόχρονα θέτοντας τις βάσεις για τη πρώτη γνωριμία των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες τουαλέτες και θα επεκταθούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των νηπιαγωγών, θα χωριστεί μέρος αίθουσας ώστε να δημιουργηθεί κουζίνα και αποθήκη. Επίσης θα χωριστεί η μια αίθουσα ώστε να δημιουργηθεί χώρος γραφείου των νηπιαγωγών. Θα αντικατασταθούν τα παλιά κουφώματα των WC και της μελλοντικής κουζίνας με καινούρια. Τέλος θα κατασκευαστεί στέγη 65 τ.μ περίπου. Ο περιβάλλοντας χώρος θα οριοθετηθεί με σιδηρά κιγκλιδώματα για την προστασία των νηπίων.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Φαρκαδόνας ήταν η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στους Ταξιάρχες. Ωστόσο ο χώρος που θα ανακαινιστεί για την φιλοξενία της Δομής δεν επαρκούσε μιας και στο ίδιο σημείο στεγάζεται η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή του σχεδιασμού και να πλέον μιλάμε για παιδικό σταθμό.

Η δημιουργία του εν λόγω έργου θα βοηθήσει αρκετά, ώστε και οι Ταξιάρχες ως έδρα Δημοτικής Ενότητας να αποκτήσει την ανάλογη Δομή, των δημοτικών διαμερισμάτων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Γριζάνου και Ζάρκου.