Ο κορονοϊός ας μην ξεχνάμε είναι δίπλα μας, είναι παντού

Εικόνες χαλάρωσης παρατηρούνται στα χωριά μας, από πολλούς που θεωρούν ότι πλέον δεν νοσούν γιατί πραγματοποίησαν τον εμβολιασμό

Μπορεί πολλοί από εμάς να πραγματοποιήσαμε τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με κάποιο από τα τρία εμβόλια. Δυστυχώς όμως ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι δίπλα μας κάθε στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο και τόπο, αποτελώντας μέγα κίνδυνο για πλήρως εμβολιασμένους και μη.

Δυστυχώς κατά τα φαινόμενα λίγοι είναι αυτοί που το αντιλαμβάνονται τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα προστασία, κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας την προστατευτική μάσκα.

Το βλέπουμε εξάλλου καθημερινά τόσο στα χωριά της Φαρκαδόνας, όσο και σε μια επίσκεψη στην πόλη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι σε καθημερινή βάση και σε εξόδους τους, είτε σε κλειστούς είτε σε ανοιχτούς χώρους που κρατούν τις αποστάσεις και φορούν ανελειπώς τις μάσκες τους, παρότι πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν το εμβολιασμό. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκες και δεν κρατούν αποστάσεις δηλώνοντας ότι για εκείνους πέρασε ο κίνδυνος καθώς πραγματοποίησαν το εμβόλιο. Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που δεν πραγματοποίησαν τον εμβολιασμό και φυσικά δεν τηρούν καν τα μέτρα προστασίας για την δική τους προστασία αλλά και των γύρο τους.

Ακόμη και σε σημεία στα οποία επικρατεί συνοστισμός, όπως στις λαϊκές αγορές του Δήμου Φαρκαδόνας, δυστυχώς παρατηρούμε εικόνες που πραγματικά δεν θα ήθελε να βλέπει κανείς. Περιπλανήσεις και αγορές από πολίτες που δεν φορούν μάσκες, πηγαδάκια συνομιλιών σε πολύ κοντινή απόσταση, χειραψίες κ.α. συνθέτουν το τοπίο το οποίο σε κάποιες των περιπτώσεων τείνει άκρως επικίνδυνο.

Ξεχνούμε ωστόσο ότι ο κορονοϊός δεν «παίζει» και μπορεί να επιτεθεί σε εμβολιασμένους και μη αν δεν τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Οι γιατροί με τη σειρά τους συμβουλεύουν ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται παντού είτε σε κλειστούς χώρους, είτε σε ανοιχτούς, καθώς υπάρχουν και οι ασυσυμπτωματικοί που μεταδίδουν τον ιό. Υποστηρίζουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς ακόμη κι αν κάναμε το εμβόλιο μπορούμε να νοσήσουμε, καθώς σήμερα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ατόμων. Απλά σε περίπτωση νόσησης σαφώς ένας εμβολιασμένος θα βιώσει την ασθένεια πολύ πιο ήπια σε σχέση με κάποιον ανεμβολίαστο, ο οποίος έχει μεγάλες πιθανότητες να εισαχθεί στην μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να διασωληνωθεί.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή πρώτα για την δική μας προστασία και υγεία και μετέπειτα των διπλανών μας.

Ο κορονοϊός ας μην ξεχνάμε είναι δίπλα μας, είναι παντού.