Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν πάμε στα κοιμητήρια αλλά θα προσευχηθούμε από το σπίτι

Δεν επιτρέπεται την Μεγάλη Παρασκευή η είσοδος στα νεκροταφεία ενώ όσοι αθετήσουν τις αποφάσεις θα τιμωρούνται με πρόστιμα

Ο νους και η σκέψη μας κάθε Μεγάλη Παρασκευή περιστρέφεται στα αγαπημένα πρόσωπα, που δεν βρίσκονται κοντά μας και έχουν αποβιώσει. Τα προσφιλή πρόσωπα που ερχόμαστε να θυμηθούμε περισσότερο από ποτέ την Μεγάλη Παρασκευή με το Σταυρικό Θάνατο του Χριστού μας.

Δυστυχώς αυτή τη χρονιά, αυτό τη Μεγάλη Παρασκευή οφείλουμε και πρέπει να προσευχηθούμε για τους γονείς, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους παππούδες μας, από το σπίτι.

Να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους και την Ανάσταση τους. Τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία ενάντια στον κορονοϊό δεν θα επιτραπεί την Μεγάλη Παρασκευή η προσέλευση στα κοιμητήρια όλης της χώρας ταυτόχρονα και του Δήμου Φαρκαδόνας. Η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση πολλών πολιτών στον ίδιο χώρο, καθώς θεωρούνται και αυτά, χώροι θρησκευτικής λατρείας.

Για αυτό λοιπόν αύριο Μεγάλη Παρασκευή ανάβουμε το καντιλάκι στο σπίτι και προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει όλες τις ψυχές και να τις Αναστήσει κατά την Δευτέρα Παρουσία τους.

KRINI LIVE