Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες καφέ και εστίασης

Εννιά ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της εστίασης η εικόνα μοιάζει εντελώς διαφορετική από εκείνη την μουντή που διαμορφωνόταν από τον περασμένο Νοέμβριο

Οι άδειες πλατείες, τα κλειστά μαγαζιά, καφενεία, καφετέριες και εστίαση, οι βραδινές μαζώξεις σε γειτονιές και πάρκα, ο καφές στο χέρι και το περπάτημα, πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Πλέον εικόνες που τείναμε να τις ξεχάσουμε επανήλθαν στα μάτια μας, με τις πλατείες να παραδίδονται στα μαγαζιά και στον κόσμο, στα καφενεία να ευωδιάζει ο ελληνικός καφές, στα τραπεζάκια των καφετεριών οι συζητήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη και στην εστίαση τα βράδια έστω κι από νωρίς οι μύτες να «σπάνε» από το ψήσιμο των κρεατικών, επανέρχονται στα μάτια μας, αλλάζοντας φυσικά την διάθεση.

Εννιά ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της εστίασης η εικόνα μοιάζει εντελώς διαφορετική από εκείνη την μουντή που διαμορφωνόταν από τον περασμένο Νοέμβριο. Τα καταστήματα άρχισαν αν γεμίζουν με κόσμο κάθε ώρα και στιγμή μέχρι και νωρίς το βράδυ, όπου επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών.

Καταστηματάρχες της περιοχής μας, μιλώντας στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι από την λειτουργία των καταστημάτων τους, τονίζοντας ότι αν και κάποιοι παρέμειναν ανοιχτοί όλους αυτούς τους μήνες για «ντελίβερι», δυστυχώς αυτό δεν αρκούσε για να καλύψει τα αυξημένα έξοδα, πόσο μάλλον για να αφήσει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Πλέον οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το καλοκαίρι και φυσικά το σημαντικότερο πως θα εξελιχτεί η κατάσταση με την πανδημία. Αισιοδοξούν ότι με την διενέργεια των εμβολιασμών θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία, που θα μας επιστρέψει από το φθινόπωρο στην πλήρη ομαλότητα και στην επιστροφή της καθημερινότητας.