«Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε η μόνη ελπίδα είναι ο Χριστός»

Εορτάστηκε στην Φαρκαδόνα και στο εξωκλήσι στο Ρουμάνι η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια αλλά υπό αυστηρά μέτρα προστασίας διεξήχθησαν στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου Φαρκαδόνας οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Στη θέση Ρουμάνι, σε μια δασώδης έκταση όπου έχει ανεγερθεί το εξωκλήσι στις όχθες του Πηνειού ποταμού, το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός μετ΄αρτοκλασίας ενώ ανήμερα της εορτής πλήθος κόσμου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία.

Στο Θείο Κήρυγμα ο εφημέριος της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, παρότρυνε τους πιστούς να δοξάζουν και να καταθέτουν σε καθημερινή βάση τα αιτήματά τους προς τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη και πολιούχο της Φαρκαδόνας, ώστε εκείνος να μεσιτεύει στην Πανάγια και στον Υιόν της Χριστό για βοήθεια και υποστήριξη. Κάλεσε τους πιστούς, ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα μας κι όλος ο κόσμος, να αναθεωρήσουν στάσεις αλλά και τη ζωή τους, δείχνοντας την φιλευσπλαχνία τους, καθώς δεν ξέρουμε τη μας επιφυλάσσει το αύριο. Η μόνη μας ελπίδα, είπε, είναι ο Θεός και Χριστός μας, η Παναγία και οι Άγιοι, που οφείλουμε να τους παρακαλούμε για να ήμαστε υγιείς.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μεταφορά της Αγίας Εικόνας του Αγίου στην παλιά εκκλησία στη Φαρκαδόνα.

KRINI LIVE