Στα ψηλά της πανελλαδικής λίστας των επιτυχιών ο νομός Τρικάλων

Το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις στα ΓΕΛ του νομού Τρικάλων άγγιξε το 70,81% ενώ στα ΕΠΑΛ το 31,53% περίπου

Στο παρελθόν ανήκουν πλέον οι πανελληνίες εξετάσεις μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των σχολών επιτυχίας των υποψηφίων του φετινού διαγωνισμού. Για πολλούς υποψηφίους οι πανελλήνιες εξετάσεις έκρυβαν ευχάριστες εκπλήξεις. Για άλλους ο στόχος δεν επετεύχθη, ξεκινώντας νέα προσπάθεια ή προσφεύγοντας σε άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Ωστόσο ο νομός Τρικάλων και η εκπαιδευτική κοινότητα μένουν απολύτως ικανοποιημένοι και από την φετινή διαδικασία μιας και οι μαθητές – υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, με τις επιδόσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φέρνουν τα Τρίκαλα στα ψηλά, της πανελλαδικής λίστας των επιτυχιών.

Σύμφωνα με την «Krini Live» και τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων από τα ΓΕΛ συμμετείχαν στις εξετάσεις 884 υποψήφιοι. Από αυτούς κατάφεραν και εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 626 άτομα, ποσοστό επιτυχίας 70,81%

Από τα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Τρικάλων συμμετείχαν στις πανελλήνιες 333 υποψήφιοι, εκ των οποίων κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές 105 υποψήφιοι, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 31,53%.

Οι σημαντικές επιτυχίες και τα υψηλά ποσοστά άφησαν για μια ακόμη χρονιά ικανοποίηση και χαρά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Φανερώνουν το υψηλό επίπεδο των μαθητών μας, αλλά και την προσφορά των εκπαιδευτικών, δημόσιου συστήματος αλλά και των ιδιωτών-φροντιστών που πασχίζουν για την μεταφορά της γνώσης στους μαθητές.

Από την πλευρά του ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του και χαρά για τις επιτυχίες των μαθητών που έθεσαν το νομό Τρικάλων στην κορυφή της πανελλαδικής λίστας.

Ο διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συγχαίρουν θερμά τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες και τους εύχονται καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.