Σε ρόλο πυροσβέστη οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου

Ενημέρωση για θέματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας έλαβαν οι μαθητές από πυροσβέστες του Κλιμακίου Οιχαλίας που επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το διδακτήριο ύστερα από πρόσκληση της διεύθυνσης

Σε ρόλο πυροσβέστη οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Σχολείου Ζάρκου, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής δέχτηκαν στο διδακτήριο την επίσκεψη υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας.

Κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία για ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του δημοτικού σχολείου Ζάρκου πάνω σε θέματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Οιχαλίας, απαντώντας θετικά στο αίτημα παρευρέθηκε σήμερα στο σχολείο!
Σύμφωνα με την «KriniLive.gr» ο πυρονόμος ενημέρωσε με τρόπο απλό και κατανοητό, χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα και ιστοριούλες για παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου για τα μέσα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δίνουν οι πολίτες ακριβείς πληροφορίες στην Π.Υ. (τηλ. 199) σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών και των διδασκόντων πάνω σε σχετικά ζητήματα.
Στη συνέχεια οι διδάσκοντες και οι μαθητές μετέβησαν στην αυλή του Σχολείου όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη των μέσων πυρόσβεσης και οι μαθητές εξέφρασαν ερωτήματα και απορίες!

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σωστή χρήση των πυροσβεστήρων (ξηράς κόνεως και διοξειδίου του άνθρακα) ως μέσων άμεσης πυρόσβεσης.
Αυτή η ενημέρωση πάνω σε θέματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη στην μαθητική κοινότητα. Επίσης, η ομάδα αντιλήφθηκε τη σημασία της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και την αναγκαιότητα να λειτουργεί η σχολική κοινότητα ως ομάδα.
Η διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση, την αμεσότητα και την επιτυχή έκβαση των δραστηριοτήτων τον πυρονόμο κ. Μπαλτόπουλο Β., τον πυρονόμος κ. Κοτρώτσιο Β. και τον υπαρχιπυροσβέστη κ. Ξυτσά Χρ.

Από τη Δ/νση του ΣχολειουΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.