Στις 2 και 3 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία των πανελληνίων για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Οι εξετάσεις στα ΕΠΑ.Λ. και στα ΓΕΛ ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης, όπως συμβαίνει τα τελευταία έτη

Εντείνεται η αγωνία των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων που βρίσκονται στην κορύφωση της προετοιμασίας τους ενόψει του φετινού διαγωνισμού.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα του διαγωνισμού για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασία που ως ήταν αναμενόμενο θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιούνη.

Συγκεκριμένα ο μαραθώνιος των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι οποίοι θα ριχτούν στην μάχη των εξετάσεων με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τα Νέα Ελληνικά – Έκθεση στις 2 Ιουνίου.

Μια ημέρα αργότερα η αυλαία ανοίγει με το ίδιο μάθημα για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Οι εξετάσεις για τα γενικά λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου ενώ για τα επαγγελματικά λύκεια η αυλαία θα πέσει στις 17 Ιούνιου.

Ο κύκλος εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ανοίξει στις 18 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών. Όπως είναι γνωστό και από προηγούμενα έτη, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα γίνουν σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, εκτός των Αγγλικών, όπου λειτουργεί ειδικό εξεταστικό κέντρο.

Σχετικά τώρα για την λήξη των μαθημάτων στα σχολεία για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία η 15η Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το διδακτικό έτος ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου για γυμνάσια και στις 20 Μαΐου για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια.

Ουσιαστικά μετά την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα στις 3 Μαΐου, ο χρόνος που απομένει για την λήξη των μαθημάτων είναι μικρός, για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας λιγότερος του ενός μήνα ενώ για την πρωτοβάθμια 40 ημέρες περίπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.