Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων

Η αυλαία ανοίγει στις 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. και στις 8 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για τους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας αλλά και των υπολοίπων της Θεσσαλίας και της χώρας ευρύτερα. Μπορεί οι μαθητές να διανύουν ημέρες διακοπών, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας ήρθε σήμερα αργά το μεσημέρι ήρθε να βάλει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων σχετικά με τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού.

Οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων ξεκινούν τις εξετάσεις την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στα ΕΠΑΛ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι μικρότερες σε διάρκεια σχέση με πέρυσι καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται σε λιγότερα μαθήματα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να λειτουργήσουν δυο εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα ένα στην Φαρκαδόνα κι ένα στην Οιχαλία.

Οι υποψήφιοι του Επαγγελματικού Λυκείου θα μεταβούν στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. της κατεύθυνσης Μηχανολογίας και στο 2ο ΕΠΑ.Λ. των κατευθύνσεων Γεωπονίας και Οικονομικών και Διοίκησης.