Πλήρη υποστήριξη στους χαλαζόπληκτους από το Θανάση Λιούτα

Επισκέφτηκε χαλαζόπληκτα χωριά παρατηρώντας το μέγεθος της καταστροφής και δηλώνοντας ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους αγρότες

Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων παραγωγών βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας. Μετά τα νέα ακραία φαινόμενα που έπληξαν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του νομού με τις έντονες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν καλλιεργούμενες εκτάσεις του νομού, ο βουλευτής επισκέφτηκε και συνομίλησε με παραγωγούς εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη.

«Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν τις καλλιέργειες των παραγωγών, στερώντας τους τη δυνατότητα για τη συγκομιδή της σοδειάς και την εξασφάλιση του εισοδήματός τους. Η πολιτεία θα είναι δίπλα στους παραγωγούς. Άμεσα πρέπει να καταγραφούν οι ζημιές και να εκκινήσουν οι διαδικασίες της δίκαιης και έγκαιρης αποζημίωσης. Προσωπικά δεσμεύομαι να βρίσκομαι αδιάκοπα δίπλα στους παραγωγούς και να πιέσω για τη γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.», τόνισε ο κ. Λιούτας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πρωτόγνωρη για την εποχή καταστροφή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το κλίμα έχει αλλάξει και οι συνέπειες της αλλαγής κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας κινδύνους και απειλώντας ευθέως το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα.

«Με δεδομένο αυτό, ο ΕΛΓΑ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ώστε να προστατεύει τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους. Τα προβλήματα πλέον θα είναι όλο και πιο έντονα και η πολιτική οφείλει να παρέχει ουσιαστική ασφάλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, κινείται αποφασιστικά η κυβέρνησή μας», κατέληξε ο βουλευτής.