Οι Δασικές Αρχές πρωτοστατούν στην προστασία του φυσικού πλούτου

Διεύθυνση Δασών, Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν και την φετινή χρονιά το πρόγραμμα δασοπροστασίας από δασικές πυρκαγιές κι άλλα φαινόμενα

Στην υλοποίηση του προγράμματος δασοπροστασίας υπό τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών προχωρούν για μια ακόμη χρονιά οι Δασικές Υπηρεσίες του νομού Τρικάλων. Διεύθυνση Δασών, Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν και την φετινή χρονιά το πρόγραμμα δασοπροστασίας σε εφαρμογή σχετικών διαταγών και Αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης –Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προστασία της χλωρίδας και πανίδας σε δάση και δασικές εκτάσεις από κινδύνους που τα απειλούν όπως πυρκαγιές, καταπατήσεις – εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, παράνομες υλοτομίες, παράνομη διακίνηση δασικών προϊόντων, παράνομη αλιεία στα ρέματα.

Το πρόγραμμα δασοπροστασίας που εφαρμόζεται περιλαμβάνει, επιφυλακή τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, Κυριακές και εξαιρέσιμες. Επιπλέον περιπολίες εποχούμενων συνεργείων από Δασικούς Υπαλλήλους καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού οι αρμόδιες Υπηρεσίες ζητούν την αρωγή των πολιτών και των φορέων, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΥΠΕΝ (1591 – Ατελώς), Διεύθυνση Δασών Ν. Τρικάλων – 2431063463, Δασαρχείο Τρικάλων – 2431063481, Δασαρχείο Καλαμπάκας – 2432022415.