Ακόμη περιμένουν το έκτακτο βοήθημα οι σεισμοπαθείς μας

Καθημερινά τα παράπονα που διατυπώνουν οι συνδημότες σεισμοπαθείς με κύριο αποδέκτη το Δήμο Φαρκαδόνας

Τα παράπονά τους μεταφέρουν σε επικοινωνία τους με την ΚΡΗΝΗ LIVE κάτοικοι σεισμόπληκτων περιοχών του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα παράπονα εστιάζονται στο γεγονός ότι κυριαρχούν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ προς τους σεισμόπληκτους, που θα τους βοηθήσουν να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες.

Τα παράπονα μετέφερε στην ΚΡΗΝΗ LIVE συγγενικό πρόσωπο σεισμοπαθών που διαμένουν στο Ζάρκο. Όπως μας μετέφερε το συγκεκριμένο πρόσωπο, για το οποίο προστατεύουμε την ανωνυμία του, στο Δήμο Ελασσόνας η 1η απόφαση για την χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης αναρτήθηκε στις 13 Μαρτίου, μόλις δέκα ημέρες μετά το σεισμό.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε 100 περίπου δικαιούχους και έκτοτε έχουν εκδοθεί άλλες 7 αποφάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο Δήμος Τυρνάβου, όπου στο Δαμάσι και σε όμορες κοινότητες έχουν πιστωθεί προ δεκαπενθήμερο τα χρήματα στο μεγαλύτερο μέρος των δικαιούχων, εκτός εκείνων που είχαν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά.

Κι αν σε Δήμο Ελασσόνας και Τυρνάβου έχουν πιστωθεί τα χρήματα, στο Δήμο Φαρκαδόνας ακόμη αναμένουν. Πέραν ενός μικρού αριθμού δικαιούχων που κατέθεσαν τις πρώτες ημέρες τις αιτήσεις κι υπάρχουν εγκριτικες αποφάσεις, η πλειονότητα ακόμη περιμένει. Περιμένει την έκτακτη ενίσχυση για να καλύψει τις οποίες ανάγκες, όταν πολλοί από αυτούς ζουν είτε σε κοντέινερ, είτε σε τροχόσπιτα.

Η συνδημότισσα που εξέφρασε τα παράπονα για τους δικούς της ανθρώπους ελπίζει, όπως άλλωστε και το σύνολο των δικαιούχων πως ο Δήμος Φαρκαδόνας θα τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου να δοθούν τα χρήματα…