Μια ευχάριστη έκπληξη ανέμενε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γριζάνου

Μια ευχάριστη έκπληξη ανέμενε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γριζάνου. Στο σχολείο τους βρέθηκαν στελέχη και υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Οιχαλίας, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της διεύθυνσης για να πραγματοποιήσουν ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, όπως  πυρκαγιάς και σεισμών.

Ο ανθυποπυραγός κ. Αναστάσιος Δαλαγιώργος,  πραγματοποίησε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους. Ακόμη, οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για τον τρόπο διάσωσης ανθρώπων και ζώων σε έκτακτη ανάγκη. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του πυροσβέστη, από τους πυροσβέστες κ. Τζέλη Βασίλειο, Τσιάτσιο Βασίλειο, Τριάντο Αλέξανδρο και Μπαρέκα Ευάγγελο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό και παρακολούθησαν την άμεση επιβίβασή τους στο πυροσβεστικό όχημα για αντιμετώπιση έκτακτου πραγματικού συμβάντος.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ο Διευθυντής κ. Τριαντάφυλλος Τέλλιος και το Διδακτικό προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά για την καταπληκτική ενημέρωση – επίδειξη, αλλά και για τη ζεστή προσέγγιση -επικοινωνία και την άριστη συνεργασία των πυροσβεστών προς τους μαθητές. Πράγματι ήταν μια υπέροχη εμπειρία! 

Το σχολείο ευχαριστεί δημόσια το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Οιχαλίας, τον Διοικητή Τρικάλων κ. Παπαγεωργίου Δημήτριο, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Οιχαλίας κ. Παπασίμο Απόστολο και όλο το Πυροσβεστικό σώμα  για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.