Αγώνα για την επιβίωση δίνουν οι αγρότες των Τρικάλων

Με τα τρακτέρ στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Δευτέρας αγρότες του νομού Τρικάλων, ταυτόχρονα και του Δήμου Φαρκαδόνας για την υπεράσπιση του μόχθου τους. Στο πλευρό τους βρέθηκανεργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα,αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινούαγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την πολιτική που, όπως ανέφεραν, τους οδηγεί στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Θεσσαλία και γενικότερα σε όλη τη χώρα.

Με την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίησή τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους που υπέστη βαρύτατο πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των τιμών όπου διαθέτουν τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα τους, της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας των συχνών ζημιών στην παραγωγή από καιρικά φαινόμενα.

Όπως κατέγραψε η «Krini Live» στα Τρίκαλα το αγροτικό συλλαλητήριο διεξήχθη έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Αγρότες από διάφορες περιοχές του νομού, πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από την περιοχή της Μπάρας έως την Περιφερειακή Ενότητα και στην συνέχεια συγκέντρωση με ομιλίες και αναφορά στα προβλήματα που μαστίζουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Γιώργος Λιατίφης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», Λάμπρος Τσέκας.

«Ο συντονισμένος αγώνας που δίνουμε σε όλη τη χώρα είναι ο μοναδικός τρόπος για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας. Οι  πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημά μας  από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας», τόνισε ο κ. Τσέκας και πρόσθεσε:

Κλείνοντας τόνισε ότι «το σημερινό συλλαλητήριο είναι μόνο η αρχή.  Δεν θα σταματήσουμε να  διεκδικούμε τα αιτήματά μας.  Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα, συνεχίζουμε!».

Οι αγρότες των Τρικάλων προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος έως την τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό για το βαμβάκι,για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ξανακαλλιεργήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.