Μειώθηκαν τα άριστα γραπτά την φετινή χρονιά στις πανελλήνιες εξετάσεις

Παρά την σχετική ευκολία των φετινών θεμάτων των πανελλήνιων εξετάσεων σε μέτρια επίπεδα κινούνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων (από ανατολική περιοχή της χώρας) που διορθώνονται στα Τρίκαλα

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων. Σύμφωνα με την «Krini Live» μέχρι και το επόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου τα βαθμολογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, ταυτόχρονα και το 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων, στο οποίο εξετάζονται γραπτά από άλλες περιοχές της χώρας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου αυτό να ανακοινώσει τις βαθμολογίες.

Η αγωνία των υποψηφίων τόσο στα Τρίκαλα, όσο και πανελλαδικά χτυπά κόκκινο. Σε πλήρη εξέλιξη και με εντατικούς ρυθμούς προχωρά στα Τρίκαλα στο τοπικό βαθμολογικό κέντρο η διόρθωση των γραπτών στο οποίο βαθμολογούνται 8.400 γραπτά όλων των μαθημάτων 2.100 υποψηφίων από τα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του 49ου Βαθμολογικού Κέντρου Τρικάλων, Δημήτρη Ντρίζο, έναν έμπειρο εκπαιδευτικό με πλούσια και πολυετή δράση στην προεδρεία και το συντονισμό στη βαθμολόγηση των γραπτών, η διαδικασία σε τοπικό επίπεδο θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην παρούσα φάση και σε τοπικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Έκθεσης, των Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, Μαθηματικών και Πληροφορικής. Μάλιστα στα συγκεκριμένα γραπτά έχει κατοχυρωθεί και η βαθμολογία στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Παιδείας.

Σε εξέλιξη σήμερα βρίσκεται και ολοκληρώνεται την Δευτέρα η βαθμολόγηση στα μαθήματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, της Φυσικής και της Ιστορίας. Με την ολοκλήρωση της βαθμολογίας θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και στην συνέχεια θα ενσωματωθούν οι βαθμολογίες στην πύλη του υπουργείου.

Από την Τρίτη σύμφωνα με τον κ. Ντρίζο θα γίνουν οι απαραίτητοι και τελευταίοι έλεγχοι οι οποίοι θα ολοκληρωθούν τοι αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων και συγκεκριμένα μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, το βαθμολογικό κέντρο Τρικάλων, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εικόνα που διαδραματίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι την φετινή χρονιά τα θέματα χαρακτηρίστηκαν σχετικά εύκολα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος, δεν υπήρξε αντίστοιχη αύξηση της βαθμολογικής κλίμακας. Και στην περίπτωση του βαθμολογικού κέντρου Τρικάλων ο αριθμός των άριστων γραπτών είναι μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι ενώ οι βαθμολογίες κινούνται σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Κοινή διαπίστωση τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο είναι ότι τη φετινή χρονιά αναμένεται πτώση των βάσεων σε υψηλόβαθμα τμήματα και σχολές, ωστόσο όχι των Ιατρικών Σχολών.