«Μαύρο» στις ηλεκτρονικές εκλογές από δασκάλους και νηπιαγωγούς

Στο νομό Τρικάλων η αποχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλεκτρονικές εκλογές για το ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ανήλθε στο 94% περίπου

Γύρισαν την πλάτη, ως ήταν άλλωστε αναμενόμενο οι Τρικαλινοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις ηλεκτρονικές εκλογές που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς το ποσοστό συμμετοχής ήταν μηδαμινό γι’ αυτούς που έθεσαν υποψηφιότητα αλλά και για την ίδια τη διαδικασία που επιλέχθηκε.

Στο νομό Τρικάλων η αποχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλεκτρονικές εκλογές για το ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ανήλθε στο 94% περίπου.

Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση από τους 1.079 εγγεγραμμένους, ψήφισαν μόλις 66. Προέκυψαν 66 έγκυρα ψηφοδέλτια εκ των οποίων 4 λευκά. Συγκεκριμένα έλαβαν 48 η ΔΑΚΕ, 4 η Αγωνιστική Συσπείρωση, 4 η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρεμβαση, 4 η Δημοκρατική Ενότητα και 2 η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών.

Τακτικά μέλη αναδείχτηκαν η Αναγνωστοπούλου Γεωργία και Παλαντζάς Αθανάσιος με αναπληρωματικά τους Κάκκια Αθανάσιο και Παπαγεωργόπουλο Αντώνιο.

Η κατάσταση που προέκυψε στα Τρίκαλα δεν διέφερε και σε άλλους νομούς της χώρας.

Στην πλειονότητα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης πανελλαδικά η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 5% επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών.