Η γνώση και η σωστή αντιμετώπιση μπορούν να σώσουν ζωές

Ενημερωτικό σεμινάριο γύρω από την παροχή Α Βοηθειών διοργανώθηκε στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων παρουσία μελών του παραρτήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Όλοι μας κάποια στιγμή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα έκτακτο περιστατικό που σχετιζόταν με ένα λιποθυμικό επεισόδιο, κάποιο τραυματισμό, ένα τσίμπημα ερπετού, ακόμη και μικροπνιγμό από τροφή. Φυσικά αναφερόμαστε σε μικρά περιστατικά αντιμετωπίσιμα από κάποιον που δεν είναι γιατρός ή νοσηλευτής. Εμείς όμως πως αντιδράσαμε; Ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε παρέχοντες τις πρώτες βοήθειες;

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως το βάλαμε στα πόδια, τρομάξαμε, μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουμε μιας και δεν είχαμε την κατάλληλη γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών. Επιστήμονες Υγείας ωστόσο θεωρούν σημαντική τη γνώση πρώτων βοηθειών που πραγματικά μπορεί να σώσει μια ζωή.

Στην γνώση των μαθητών στόχευε το ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων και σχετιζόταν με τις πρώτες βοήθειες.

Η υπεύθυνη νοσηλεύτρια του τοπικού παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων κ. Ελένη Γιοβανοπούλου, στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄ τάξης σε θέματα όπως: Τραύματα, αιμορραγίες, λιποθυμίες, επιληψία, εγκαύματα, πνιγμός και αλλεργίες.

Κατά το σεμινάριο πέραν του θεωρητικού μέρους υπήρξε και πρακτική εξάσκηση προκειμένου να εμπεδώσουν οι μαθητές την αξία των πρώτων βοηθειών και τις κατάλληλες κινήσεις σε διάφορα περιστατικά.

Το σχολείο ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την κ. Ελένη Γιοβανοπούλου για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας.