Παράπονα για μια εικόνα που θα έπρεπε να προβληματίσει

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην γραμμή Λάρισας –Τρικάλων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας έρχεται να σχολιάσει συνδημότης μέσω μηνύματος που μας κοινοποίησε

Θέλησε να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της γραμμής Λάρισας – Τρικάλων, αλλά δεν γνώριζε ποια η ταλαιπωρία που θα τον περίμενε. Ο λόγος για έναν συντοπίτη, ο οποίος μετά από πολύ καιρό, όπως μας ανέφερε χρησιμοποίησε το λεωφορείο για την μετακίνηση και επιστροφή του από την γειτονική Λάρισα.

Ο συνδημότης, αναγνώστης του «KriniLive», όπως μας ανέφερε σε μήνυμά του, θέλοντας να μας περιγράψει τα όσα βίωσε και φυσικά να μην συμβεί κάτι ανάλογο, χρησιμοποίησε το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και της γραμμής Λάρισας-Τρικάλων, το τελευταίο απογευματινό δρομολόγιο που εκτελούνταν την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα.

Όπως ο ίδιος παρατηρούσε ο κόσμος υπήρξε πολύς, μάλιστα θεώρησε ότι οι επιβάτες θα χωριζόταν σε δυο μέρη, καθώς τη συγκεκριμένη ώρα αναχωρούσε και το λεωφορείο για την πόλη της Καρδίτσας. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και τους υπολοίπους ο κόσμος περίμενε για το δρομολόγιο που θα εκτελούνταν για τα Τρίκαλα και τα ενδιάμεσα της γραμμής χωριά. οι θέσεις γέμισαν ενώ ο κόσμος που περίμενε ήταν τόσος πολύς που γέμισε ασφυκτικά το διάδρομο του λεωφορείου.

«Συνέχισε να ανεβαίνει κόσμος και να ανεβαίνει μέχρι που οι όρθιοι γέμισαν όλο το διάδρομο…στα σκαλιά κρεμασμένοι στις πόρτες και κάλυψαν τον ορίζοντα και κάθε ζωτικό χώρο, συνθήκες τριτοκοσμικές.», μας ανέφερε ο επιβάτης συνδημότης περιγράφοντας την εικόνα.

«Στην αρχή η έκπληξη, μετά το σοκ, και τέλος η απογοήτευση για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σαν…παστές σαρδέλες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τα ΚΤΕΛ, φορείς, η Τροχαία, πριν θρηνήσουμε θύματα για πενταροδεκάρες.», συμπληρώνει.

Τελικά αφού ο κόσμος ήταν τόσος πολύς, γιατί δεν ναυλώθηκε ένα δεύτερο λεωφορείο για την εξυπηρέτηση του κόσμου; Ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτινές περιόδους η κίνηση είναι αυξημένη και θα έπρεπε να απασχολήσει τους αρμοδίους των κοινοπραξιών.