Είπε το «ΝΑΙ» μετά από ώριμη σκέψη η Κρυσταλλία Μαντζανά

Ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής μετά από σύσκεψη που συγκαλέστηκε στην Οιχαλία την υποψηφιότητά της για το Δήμο Φαρκαδόνας

Η Κρυσταλλία Μαντζανά, η αρχαιολόγος και διευθύντρια της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έκανε την έκπληξη που ίσως κανείς δεν περίμενε. Σε συγκέντρωση που διεξήχθη στην Οιχαλία, μάλιστα «Κεκλεισμένων των Θυρών», στην Ταβέρνα «Σπυράνας» παρουσία, όπως καλά πληροφορήθηκε το «KriniLive», ακόμη και αιρετών της Φαρκαδόνας, ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για τη διεκδίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Μετά από ώριμη σκέψη και την παρότρυνση φίλων και αυτοδιοικητικών η κα Μαντζανά, είπε το «Ναι», αποφασίζοντας να διεκδικήσει το Δήμο Φαρκαδόνας, και να αποτελέσει την  πρώτη γυναίκα δήμαρχο για την περιοχή μας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και το ρεπορτάζ, που διήρκησε αρκετές ώρες έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, καθώς ρεπόρτερ του «KriniLive» είχαν παραταχτεί σε διπλανό χώρο έναντι της ταβέρνας και κοντά στο «Ηρώδειο», το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό, ως προς την υποψηφιότητα, της κα λσ Κρυσταλλίας Μαντζανά, διακρίνοντας στο πρόσωπό της ένα αξιόλογο άτομο, με γνώση, άποψη και ενδιαφέρον για το τόπο και τα κοινά.

Η υποψηφιότητα της κα Μαντζανά βρίσκει αποδέκτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, αν κρίνουμε και από τις παρουσίες που συμμετείχαν στην πρώτη, επίσημη συνάντηση. Ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της, της δραστήριας αρχαιολόγου κας Μαντζανά.

Η πρώτη υποψηφιότητα για το Δήμο Φαρκαδόνας, θορύβησε, όπως άλλωστε ήταν φυσικό και ενδιαφερόμενους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου από Δημοτικές Ενότητες πέραν της Φαρκαδόνας, κάποιοι εκ των οποίων θα κληθούν να την ακολουθήσουν στο δρόμο που θα βαδίσει τους αμέσως επόμενους μήνες. Τους θορύβησε, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι κάποιοι φρόντισαν να διέλθουν πολλές φορές από του σημείου, προκειμένου να πληροφορηθούν ή ακόμη και να αντιληφθούν κινήσεις γύρω από τη συγκέντρωση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να ξαφνιάστηκε είναι ο νυν δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη μέσω «viber» την κα Μαντζανά.

Στη συνάντηση, όπως προαναφέραμε έδωσαν το παρών αιρετοί της περιοχή μας και απλοί πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υποψήφιας και επίσημα υποψηφίας δημάρχου Φαρκαδόνας κα Κρυσταλλίας Μαντζανά.

Την κα Μαντζανά προλόγισε αρχικά ο νυν δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, μίλησε για μια ισχυρή γυναίκα αλλά ταυτόχρονα και υποψηφιότητα για το Δήμο Φαρκαδόνας, που βρίσκει πολλούς αποδέκτες. Μάλιστα ο ίδιος ήρθε να επισημάνει την πεποίθηση του ότι η Φαρκαδόνα το 2019 θα εκλέξει γυναίκα δημοτική σύμβουλο, την οποία θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Η κα Μαντζανά τρέφει της εκτίμησης του Βαγγέλη Ζαφείρη, ο οποίος μαχητής της ζωής και του στρατιωτικού βίου, θα πασχίσει για την προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού ψηφοφόρου.

Χαρακτήρισε τον ίδιο Μεγάλο Κωνσταντίνο και την κα Μαντζανά Αγία Ελένη, οι οποίοι διετέλεσαν Άγιο Βίο στα χρόνια του Βυζαντίου. Στο πλευρό της κα Μαντζανά και η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Στεργίου – Μπότη, Βασίλης Αγγέλης, Κώστας Κοκκινίδης, Κώστας Κοσμάς, Μιχάλης Μπαγιώτης, Γιάννης Αναγνώστου, Δημήτρης Χαλκιάς, Γιώργος Μακρής και λοιποί άλλοι. Θερμή υπήρξε η παρουσία του Χρήστου Φιλιππίδη, ο οποίος λίγο μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του, ήρθε να προσφέρει μια χρυσή αλυσίδα η οποία έφερε ένα λευκόχρυσο Σταυρό. «Κρυσταλλία μου, ο Σταυρός, είναι ευλογημένος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Φέροντας το Σταυρό στο λαιμό σου δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, κακό μάτι και επιρροές αντιπάλων σου. Νομίζω ότι με την ευχή που φέρει ο Σταυρός θα έχεις κοντά σου και τον νυν δήμαρχο Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη.

Κατά τη συγκέντρωση βρέθηκαν δίπλα στην κα Μαντζανά πολλοί πρόεδροι κοινοτήτων, όπου η κα Μαντζανά συνέβαλε ώστε να αναδειχτούν βυζαντινά μνημεία.

Τις ευχές της μοναστικής κοινότητας μέσω επιστολών που αναγνώστηκαν στη συνάντηση έλαβε η κα Μαντζανά. Οι επιστολές παραδόθηκαν δια μέσω προέδρων και συγκεκριμένα των κ.κ. Γιάννη Παλαμιώτη, Γιάννη Βούλγαρη και Φωτεινής Γκαγκαμάνου. Στο κύριο σκέλος της ομιλίας της η κα Μαντζανά μίλησε για το όραμα της, για ένα Δήμο που θα αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Στόχος της είναι η ανάδειξη της κληρονομιάς και των μνημείων που κοσμούν τα χωριά του Δήμου. Το γεγονός αυτό χαροποίησε νυν προέδρους των χωριών που βρέθηκαν στη συγκέντρωση και συγκεκριμένα τους κ.κ. Βασίλη Θεοδώρου, από το Κεραμίδι, το Χρήστο Γιαννακό από την Πηνειάδα, το Βασίλης Κουτσοδήμο από το Αχλαδοχώρι, και το Δημήτρη Αναγνώστου από την Κρήνη.

Σε διαφορετικό πλαίσιο κινήθηκαν στις τοποθετήσεις τους πρόεδροι των χωριών των Πελινναίων.

Οι πρόεδροι του Πετροπόρου και της Φανερωμένης κ.κ. Κωστας Φορτωτήρας και Κώστας Καμήτας ζήτησαν περισσότερους βοσκότοπους προκειμένου να αποφθεχθούν συρράξεις κτηνοτρόφων με την κα Μαντζανά να υποστηρίζει «κι από αυτούς θα σας φέρουμε αρκεί να «έλθετε μαζί μου».

Η κα Εύη Καϊνανά, πρόεδρος της Νομής, ως αντάλλαγμα της υποψηφιότητας της, ζήτησε τη δημιουργία «Βeach Bar» στις όχθες του Πηνειού στη γέφυρα του Πηνειού, κομβικό σημείο το οποίο θα προσεγγίσει το ενδιαφέρον από κατοίκους του Αγναντερού, Προάστιου και ενδιάμεσων οικισμών. Η κα Μαντζανά χαρακτ;ήρισε ιδιαίτερα δελεαστική την πρόταση τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα τονώσει την επισκεψιμότητα στην Νομή. Από την πλευρά του ο Απόστολος Καταραχιάς, από Ταξιάρχες ορμώμενος, θέλησε να αιτηθεί τη δημιουργία ενός πολυχώρου Πολιτισμού, και συγκεκριμένα ενός μεγάλου clab, που θα έρθει να συμπληρώσει την ιδέα της κα Καϊνανά.

«Είστε οι άνθρωποι μου, από σας συμπληρώνω τις ιδέες μου» φέρεται να είπε η κα Μαντζανά. Η ίδια δεν παρέλειψε να σταθεί και στις παρεμβάσεις για την επιστροφή των ξενιτεμένων στην Οιχαλία και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι η προσφορά χρυσών λιρών που φυλάσσονται σε κιούπια και ανακαλύφτηκαν από την περιοχή της Ασβεσταριάς στο Πετρωτό στην διάρκεια της Αρχαιολογικής ανασκαφής. Το γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα τους παρόντες, ενώ η είδηση άρχισε να διαδίδεται μέσω sms από τα κινητά τηλέφωνα. Αργά το βράδυ και μετά τις πληροφορίες στο χώρο της συνάντησης αφίχθησαν με ΤΑΞΙ οι πρόεδροι του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας κα Δώρα Οικονομούλα και δυο ΤΑΧΙ με μέλη του Συλλόγου «Αμφίων», με επικεφαλής την πρόεδρο κα Βάσω Μπασιάκου.

Οι δυο πρόεδροι ζήτησαν την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου, παρά το γεγονός ότι στην αίθουσα είχε βρεθεί πρώτη η πρόεδρος των Βλαχόφωνων κα Δέσποινα Μπότη, ζητώντας συνδρομή για τις φορεσιές.

Δώρα Οικονομούλα, Βάσω Μπασιάκου και Δέσποινα Μπότη, ανέφεραν μπαίνοντας στην αίθουσα, «Από το δήμαρχο δεν πήραμε τίποτα τόσα χρόνια, Κρυσταλλία Δυνατά, για να λάβουμε λεφτά».

Τέλος η κα Μαντζανά, μιας και η ώρα περνούσε και πλησίαζε η Κυριακή των Βαΐων και οι περισσότερες γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στη σύσκεψη την πίεζαν να ολοκληρώσει μιας και είχαν την μπακαλιάρα στο νερό και την ξαλμύριζαν, κάποιες μάλιστα όπως η δημοτική σύμβουλος και πρώτη της ξαδέρφη Παναγιώτα Γάτσιου  και η Σπυριδούλα Καψάλη, της «έλεγαν σώσε Κρυσταλλία,  ψάρι θα γίνει η μπακαλιάρα την έχουμε δυο μέρες στο νερό».

Η κα Μαντζανά ολοκλήρωσε παρουσιάζοντας μια άλλη ιδέα….Θα απομακρύνει όλα τα αδέσποτα από όλο το Δήμο δημιουργώντας κυνοκομείο στο Βυζαντινό Κάστρο του Γριζάνου. Με λίγα λόγια θα μαντρώσει εκεί όλα τα αδέσποτα, ακόμα και τις γάτες. Εκεί θα είναι ασφαλή και μακριά από τον κόσμο. Στην πρόταση εμφανίστηκε θετικός ο κ. Κώστας Κοκκινίδης τονίζοντας ότι θα προσφέρει Μεγάλη Χορηγία για να αγοραστούν  τρόφιμα για τα αδέσποτα, πράξη που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους.

Τις επόμενες ημέρες γυναίκες της Φαρκαδόνας, θα συνοδευόσουν την κα Μαντζανά στην πρώτη περιοδεία της στη λαϊκή αγορά της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ…

http://krinitrikalon.gr/nea/katevikan-arkoudes-stin-platia-tis-krinis/