Επιτυχημένα έκλεισε ο Αποκριάτικος κύκλος των εκδηλώσεων στη δημοτική κοινότητα Φαρκαδόνας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην δημοτική κοινότητα Φαρκαδόνας, αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Στη Φαρκαδόνα διοργανώθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων με την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας, τη λαγάνα και το χαλβά. Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας πλήθος κόσμου και μικροί καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης, όπου τα καζάνια πήραν φωτιά.

Οι μικροί μαθητές άνοιξαν τον χορό των δράσεων, χορεύοντας γύρω από το πολύχρωμο γαϊτανάκι, πλέκοντας τις κορδέλες και βάζοντας στην άκρη τη διασκέδαση για την κυρά Σαρακοστή που έκανε την έναρξη.

Ακολούθησαν παραδοσιακά παιχνίδια, όπως κυνήγι θησαυρού, λουκουμομαχίες, αυγοδιαδρομές, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, αλευρομαχίες, χαλβά- χάσκα.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με το παραδοσιακό κάψιμο του «Καρνάβαλου».

Η Κοινότητα Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά για την βοήθεια που πρόσφεραν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων:

– το Δήμο Φαρκαδόνας για την παροχή των υλικών για τη παρασκευή της φασολάδας (ήτοι φασόλια, λάδι, πελτέ) και τις λαγάνες.

– τον Πέτρο Σπήλιο για την προσφορά του χαλβά.

– τον Γιάννη Μουγγό για το δώρο στο παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού».

– τα καφέ Contrast και Centro και το φαστ φουντ Ευ ζην για τις φιάλες υγραερίου.

Για την παρασκευή της φασολάδας κοπίασαν οι: Ματθαίος Ντούμπας, Παύλος και Τάσος Ζιώγκος, Στεφανία Κριτσινιώτη καθώς και ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων».

Η κατασκευή του «Καρνάβαλου» πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκδόνας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται τέλος στις εκπαιδευτικούς Βαΐα Αναγνώστου και Ευαγγελία Μπίτζιου, οι οποίες προετοίμασαν και υλοποίησαν τα παιχνίδια των μικρών μαθητών με ζήλο.

Η Κοινότητα Φαρκαδόνας και ο πρόεδρος εύχεται καλή Σαρακοστή με σύνεση και ηρεμία ψυχής και πνεύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *