Επί τάπητος η εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Το θέμα αναλύθηκε σε σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής που αποτελείται από τους δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μπουλούμπαση και τον πρόεδρο Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Χρήστο Τρικάλη

Τις πύλες του Δημαρχιακού Μεγάρου Τρικκαίων πέρασαν το πρωί της Τρίτης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης. Διευθυντής και πρόεδρος συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, έχοντας την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα νέα δεδομένα που θα φέρει η εφαρμογή του νέου νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα μέλη της επιτροπής που απαρτίζεται από το δήμαρχο Τρικκαίων, τον προϊστάμενο Δ/νσης ΠΕ Τρικάλων και τον πρόεδρο των Δασκάλων – Νηπιαγωγών ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα, αναλύοντας κάθε πτυχή που σχετίζεται με την νέα εφαρμογή.

Συμφώνησαν βασικά, ότι είναι δυνατή η λειτουργία των σχολείων, με βάση τη δίχρονη φοίτηση στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Τέθηκαν, όμως, συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αρχικά η εξέταση των πιθανών τροποποιήσεων στη γεωγραφική κατανομή των νηπίων
μετέπειτα η άμεση ανάγκη για νέα κτηριακές υποδομές.
Όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, χρειάζονται οικόπεδα και χρήματα για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων στα Τρίκαλα, πλην όσων ήδη κτίζονται, όπως το νέο 8ο Νηπιαγωγείο ή την προοπτική για το νέο 22οΝηπιαγωγείο. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο ζήτημα του προσωπικού, υπενθυμίζοντας τα όσα σχετίζονται με την προσχολική εκπαίδευση, τους νηπιαγωγούς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.