Κοντά στην Τρίτη Ηλικία του Δήμου Φαρκαδόνας

Επίσκεψη του προέδρου της ΚΟΙ.ΔΕ.ΦΑ. κ. Κώστα Κοσμά σε οικίες ωφελουμένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που εφαρμόζεται επί σειρά ετών στο Δήμο Φαρκαδόνας, όπως και σ’ άλλους Δήμους της χώρας, και αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ανθρώπους, είναι ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης.

Ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι η πιο κοντινή εξουσία στον πολίτη. Ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμό, που μπορεί και ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Στο πλαίσιο των Άγιων Ημερών που διανύουμε, ο πρόεδρος της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Φαρκαδόνας κ. Κώστας Κοσμάς, επισκέφτηκε μαζί με εργαζόμενες του προγράμματος, ωφελούμενους του προγράμματος. Η επίσκεψη είχε συμβολικό χαρακτήρα, προκειμένου ο πρόεδρος να απευθύνει ευχές ενόψει του Πάσχα. Ταυτόχρονα να ακούσει από τους ίδιους τους ωφελούμενους, κάποιοι εκ των οποίων εντάχτηκαν προσφάτως στην δράση, τυχόν προβλήματα, αλλά να καταγράψει και τις προτάσεις ώστε το πρόγραμμα να ικανοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες.

Κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος της ΚΟΙ.ΔΕ.ΦΑ. είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο που παράγεται και οφείλεται στις προσπάθειες του συνόλου των εργαζομένων. Όπως μεταφέρθηκε στον πρόεδρο, οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν τους ωφελούμενους με αγάπη, παρέχοντας τα ανθρωπίνως δυνατά και βάσει των όσων ορίζονται από το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι 150 ωφελούμενοι στις Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων.

«Στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε από κοντά ωφελούμενους τους προγράμματος. Να καταγράψουμε ανάγκες και προτάσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο προβλημάτων που προκύπτουν. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αναμφίβολα θα το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα με την υποστήριξη του δημάρχου κ. Θ. Μεριβάκη και των εργαζομένων του προγράμματος.

Ο κ. Κοσμάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντικότητα του προγράμματος που υλοποιείται για περίπου δυο δεκαετίες στο Δήμο Φαρκαδόνας.

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που εφήρμοσε ποτέ η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι, ίσως ο χαρακτήρας του προγράμματος και οι στόχοι που αυτό καλείται να εξυπηρετήσει που το καθιστούν πετυχημένο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται εξαιρετικά επιτυχώς στο Δήμο Φαρκαδόνας τα τελευταία χρόνια. Αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Σ’ εκείνους τους ανθρώπους, δηλαδή που οι περιστάσεις και οι συνθήκες τους οδήγησαν στο να περάσουν τα γεράματα τους μόνοι τους, χωρίς συντροφιά είτε γιατί η οικογένειά τους βρίσκεται μακριά, είτε γιατί δεν υπάρχει καν οικογένεια που θα φροντίσει ανθρώπους που δεν μπορούν μόνοι τους να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους», ήρθε να προσθέσει ο κ. Κοσμάς.