Ενημερώθηκαν για την αξία και την ποιότητα του νερού οι μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πέλλα για τους μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος

Για την αξία και την ποιότητα του νερού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας. Ενός σχολείου που συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νερό-Περιβάλλον-Ζωή».

Μετά τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο σχολείο τους οι μαθητές, τις προηγούμενες ημέρες τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν το Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκαν στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, μια περιοχή που περιλαμβάνει νερόμυλους, καταρράκτες, βοτανικό κήπο, ενυδρείο, σπήλαιο.

Οι μαθητές έζησαν μια όμορφη εμπειρία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εργασίες πεδίου και θεατρικά δρώμενα. Υπεύθυνοι του περιβαλλοντικού κέντρου τους μίλησαν για την αξιοποίηση της ενέργειας του νερού, τα διαφορετικά οικοσυστήματα υδρόβιων οργανισμών, τα είδη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής, το σχηματισμό καταρρακτών, τη δημιουργία σπηλαίου ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να αναγνωρίσουν τα φυτά του πάρκου και να ταξινομήσουν τα δέντρα.

Έτσι δημιουργήθηκε στους μαθητές κλίμα εγρήγορσης, ομαδικότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας και μεθοδικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε προσπάθεια να κατακτηθεί και να εμπεδωθεί εύκολα και αποτελεσματικά η νέα γνώση.

Τους μαθητές συνόδευσαν η υπεύθυνη του προγράμματος και διευθύντρια του σχολείου κα Ρούλα Σκανδάλη και οι καθηγητές κ.κ. Γιώργος Αλεξανδρής και Αχιλλέας Γαλάνης.