Ένα υπαίθριο Ποντιακό γλέντι στήθηκε στο Γριζάνο για να τιμηθεί ο Άγιος Βαρθολομαίος

Η οικογένεια του Κώστα Κοκκινίδη, τίμησε τον Προστάτη της παρουσία πλήθους κόσμου, στο Ναϊδριο που ανέγειρε στην θέση «Εικονίσματα» του Γριζάνου

Ένα υπαίθριο Ποντιακό γλέντι στήθηκε λίγο μόλις μακριά από το κέντρο του Γριζάνου, στην περιοχή «Εικονίσματα» που είναι κτισμένο το Ναϊδριο, του Αγίου Βαρθολομαίου. Ένα εκκλησάκι που κτίστηκε στο εκεί σημείο με προσωπικά του έξοδα από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, Κώστα Κοκκινίδη, ως ανάμνηση του χωριού στην περιοχή της Φλώρινας, που φέρει το όνομα του Αγίου, και αποτελεί προστάτη του ιδίου και της οικογένειας του, αλλά ταυτόχρονα και του γενέθλιου τόπου του.

Ο Άγιος Βαρθολομαίος τιμάται κάθε χρόνο από την εκκλησία μας στις 11 Ιουνίου. από την περσινή χρονιά μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ο Κώστας Κοκκινίδης καθιέρωσε να τιμά τον Προστάτη του με την τέλεση πανηγυρικού εσπερινού στο εκκλησάκι. Ωστόσο την φετινή χρονιά οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή στις 10 Ιουνίου, είχαν ως συνέπεια την αναβολή των εορταστικών εκδηλώσεων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν για το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Ιουνίου, με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, θρησκευτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου από το Γριζάνο αλλά και τα όμορα χωριά.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ένα μεγάλο Ποντιακό γλέντι προς τιμή του Αγίου. Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και έλαβε μέρος η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, μέλη της οποίας υπό τους ήχους Ποντιακής Ορχήστρας παρουσίασε χορούς του Πόντου, κεντρίζοντας τα βλέμματα και την προσοχή των παραβρισκόμενων.

Από την πλευρά του ο κ. Κοκκινίδης και τα μέλη της οικογένειας του ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την τιμή να παραστούν στην εκδήλωση του προστάτη Άγιου τους, και του γενέθλιου τόπου του τοπικού επιχειρηματία.

Λίγο αργότερα το γλέντι ήρθε να συνεχιστεί στην κεντρική πλατεία του Γριζάνου, όπου παρατέθηκε γεύμα στα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Μικρασιατών Τρικάλων, το οποίο διήρκησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το παρών στη γιορτή έδωσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μπαγιώτης, οι Δημοτικοί Σύμουλοςλοι Γιάννης Μέμηλας μια Δημήτρης Δημόσιος, η πρόεδρος του Γριζάνου Ευανθία Κακαδιάρη, ο πρόεδρος του Κεραμιδίου Βασίλης Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Αχλαδοχωρίου Βασίλης Κουτσοδήμος κ.ά