Απόστολος Σακκάς και Γεωργία Καλλιτσουνάκη στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του Λέων Α. Ναρ   

Το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι Εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζουν σήμερα στις 19:00 το απόγευμα το βιβλίο του Λέων Α. Ναρ «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…». Σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Πρόλογος Άκης Σακισλόγλου.

Θα μιλήσουν οι Ελένη Αλεξίου – ποιήτρια, Γεωργία Καλλιτσουνάκη – διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου και Αποστόλης Σακκάς – μουσικός και ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σουίτα Art Cafe Στεφάνου Σαράφη 18, Τρίκαλα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Λοιπόν, διηγηθείτε μου τι έγινε εδώ, να βρω ξανά του νήματος την άκρη». Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του. Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας –«Με τη δική του περπατησιά» και «Θεματική και καταβολές»– εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση. Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση. 

Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία.