Αναστάσιμα μηνύματα μετέφεραν οι «Λαζαρίνες» της Φαρκαδόνας

Παραδοσιακό τόνο έδωσε το Σάββατο του Λαζάρου ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κέντρο της κωμόπολης

Τα παιδικά τους χρόνια έφεραν στις μνήμες τους, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, τα οποία ήρθαν να διοργανώσουν μια παραδοσιακή εκδήλωση που συμβαδίζει με το πνεύμα των ημερών.
Μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μέλη των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου, όσο και μεγαλύτερες γυναίκες.
Η διοίκηση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας το πρωί του Σαββάτου ήρθε να διοργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει το έθιμο του Λαζάρου. Στην πλατεία της έδρας του Δήμου, τη Φαρκαδόνα, οι γυναίκες με τη συμμετοχή των μικρών κοριτσιών αναβίωσαν το έθιμο του Λαζάρου. Τα μικρά κορίτσια που αποτελούν μέρος της δύναμης των χορευτικών τμημάτων αρχικά, περιηγήθηκαν στα σπίτια της Φαρκαδόνας, όπως και καταστήματα, τραγουδώντας το τραγούδι του Λαζάρου. Συγκέντρωσαν χρήματα, αυγά και γλυκίσματα ενώ στη συνέχεια σε μια όμορφη γιορτή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Τραγούδησαν πασχαλινά τραγούδια που ερμηνευόταν τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Φαρκαδόνας, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα του κοινού.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δώρα Οικονομούλα, όπως επίσης και μέλη της διοίκησης, απηύθυναν τις ευχές στα παιδιά και στους Φαρκαδόνιους για καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, ανανεώνοντας το πολιτιστικό ραντεβού για αμέσως μετά το Πάσχα σε νέες εκδηλώσεις.