Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων – Επιστολή – διαμαρτυρία για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών

Προς
Βουλευτές νομού Τρικάλων

Θέμα: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι Οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες της χώρας καλούμαστε να πληρώσουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές (10% πέρυσι , 3,46% φέτος).

Όλα αυτά την ώρα που με το νέο φορολογικό ο κάθε
επαγγελματίας θα πληρώσει κατ αποκοπή φόρο τουλάχιστον 3000€ ετησίως εξαιτίας του παντελώς αυθαίρετου τρόπου υπολογισμού ενός ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με βάση τις μεικτές αποδοχές των μισθωτών-αυτές δηλαδή που περιλαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Με απλά λόγια οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που με τα ισχύοντα δεδομένα έχουν από ελάχιστη έως μηδενική ανταποδοτικότητα, όχι απλά δεν αποτελούν επαγγελματικό έξοδο αλλά επιβαρύνουν πολλαπλά τον κάθε επαγγελματία.

Εξυπακούεται ότι αυτό προστίθεται στις δεδομένες εδώ και χρόνια, συνεπεία των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων, δυσκολίες λειτουργίας των επιχειρήσεων, δυσκολίες που ειδικά για την περιοχή μας έγιναν μεγαλύτερες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι από φέτος, τη χρονιά δηλαδή που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές καθίστανται υποχρεωτικές σχεδόν καθολικά, οι τράπεζες έρχονται ανενόχλητες να αυξήσουν το κόστος των συναλλαγών και να προσθέσουν νέες χρεώσεις σε ό,τι ήτανε μέχρι πρότινος δωρεάν (Iris).

Η επιστολή αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει έκκληση συμπαράστασης αφού ,δυστυχώς, η αφωνία σας σε κάθε μας αίτημα τα τελευταία χρόνια δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως θα αφουγκραστείτε τις αγωνίες μας.

Θεωρούμε απλά υποχρέωσή μας να αναδείξουμε στην κοινωνία πως τελικά ο –με την ευρεία έννοια- «θάνατος του εμποράκου» αποτελεί συνειδητή επιλογή που πρέπει να εκτελεστεί πάση θυσία.

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ. του Ο.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος – Ο Γεν. Γραμματέας

Ντουρτούνης Κωνσταντίνος – Μπάκος Γεώργιος