Νεολαία αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, τιμώντας την μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Σε μια βουβή εκδήλωση, όπου περίσσευε ο πόνος και η θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα και αναπάντεχα, κυριάρχησαν τα αμέτρητα «γιατί» που οδήγησαν στο θάνατο κυρίως νεαρές ψυχές. Ο πόνος συνδυαζόταν με την αγανάκτηση αλλά και το αίτημα της απόδοσης των ευθυνών σε όλους εκείνους που ευθύνονται για την πολύνεκρη τραγωδία.

Η βουβή διαμαρτυρία, όπως αποκαλέστηκε, διοργανώθηκε από το Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ύστερα από την τραγική τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου έχασαν την ζωή τους 57 άτομα, ενώ άλλα 56 αγνοούνται.

Η συγκέντρωση ήταν από τις πολυπληθέστερες που διοργανώθηκαν στα Τρίκαλα. Κυριάρχησε η παρουσία εκατοντάδων νέων, φοιτητών, μαθητών αλλά και πολιτών. Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου η σκέψη όλων βρισκόταν στις ψυχές των επιβατών που χάθηκαν, σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή στις ΜΕΘ, στους τραυματίες, αλλά και σε όσους αγνοούνται μέχρι και σήμερα ή δεν έχουν τακτοποιηθεί οι σοροί τους.

Κρατώντας στα χέρια αναμμένα κεριά και δάδες στη μνήμη των νεκρών, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες του δυστυχήματος, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν κατά το παρελθόν είχε εγκατασταθεί ο αναγκαίος ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μπορούσε να εντοπίσει ακόμη και τα ανθρώπινα λάθη.

Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, που κατέληξε μετά από πεζή πορεία μπροστά στο κτήριο του ΟΣΕ στα Τρίκαλα «πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των λίγων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Η απάντηση στο μήνυμα “στείλε μου όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ! Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές»!