Η Κρήνη τίμησε και προσκύνησε τους  Προστάτες του χωριού Αγίους Θεοδώρους

Με πιστούς κάθε ηλικίας γέμισε το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και το πρωί του Σαββάτου ο Ενοριακός Ναός των Αγίων Θεοδώρων Κρήνης, με αφορμή των εορτασμό της του Θαύματος των Κολύβων του Αγίου Θεοδώρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο εφημέριος της Κρήνης π. Δημήτριος Καψιώχας με ιερείς όμορων κοινοτήτων.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Κρήνης και των γύρω χωριών συμμετείχαν στο Εσπερινό, προσκυνώντας την Αγία Εικόνα που φιλοξενείται εντός του ναού.

Η παραμονή του εορτασμού συμπίπτει και με το Α’ Χαιρετισμό της Παναγίας. Στο πλαίσιο αυτό μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού ακολούθησε η τέλεση του Χαιρετισμού στην Παναγία, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο που οδηγεί στο Πάσχα.

Με ευλάβεια και θρησκευτικοί κατάνυξη οι πιστοί παρακολούθησαν το Χαιρετισμό, τιμώντας την Παναγία και εναποθέτοντας σε εκείνη τις ελπίδες και τα αιτήματά τους.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Υψώματος.

Συγκινητική για τους πιστούς και φυσικά για τον ίδιο, υπήρξε η παρουσία του παλιού εφημέριου της Κρήνης π. Σπυρίδωνος Γκοβίνα.

Ο π. Σπυρίδων τη φετινή χρονιά, αποφάσισε να επισκεφτεί το χωριό που υπηρέτησε για πολλά χρόνια προ 30ετιας και να συλλειτουργήσει με τον νυν εφημέριο π. Δημήτριο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε η συγκίνηση ήταν έκδηλη καθώς μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Θεός τον αξίωσε να περάσει τις πύλες του Ναού και να τελέσει την Θεία Λειτουργία, σε ένα Ναό που ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στην Ιεροσύνη.

Το παρών στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρος Μάγγος.