Δυο δικά μας πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τη φετινή δύσκολη χρονιά

Η χρονιά που σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται άφησε τεράστιες πληγές στην περιοχή της Φαρκαδόνας, μετά την θεομηνία και τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά στα χρονικά η κωμόπολη της Φαρκαδόνας πλημμύρισε μετά την υπερχείλιση ποταμών και υδάτων, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού. Ταυτόχρονα στην ίδια κατάσταση βρέθηκαν πολλά χωριά του Δήμου μας, καθώς τα νερά πλημμύρισαν οικίες βυθίζοντας στην απόγνωση τους κατοίκους.

Οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ανέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο εκατοντάδων κατοίκων τόσο του νομού Τρικάλων, όσο και υπολοίπων περιοχών της χώρας. Ταυτόχρονα και φορέων που ανταποκρίθηκαν άμεσα εκφράζοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους με έμπρακτο τρόπο. Η συνεισφορά όλων πολύτιμη. Ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα που βοήθησαν εμείς ξεχωρίσαμε δυο.

Πρόκειται για τον πατέρα Αθανάσιο Κούτσια, εφημέριο της Φαρκαδόνας, καθώς επίσης και την Σπυριδούλα Οικονομούλα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά για τους πλημμυροπαθείς συντοπίτες της.

Ο π. Αθανάσιος ήταν από τους πρώτους, που χωρίς δεύτερη σκέψη το βράδυ της μεγάλης πλημμύρας, όταν τα νερά κατέκλυζαν τα σπίτια, ρίχτηκε στην μάχη της διάσωσης. Είτε συντονίζοντας τις προσπάθειες είτε με την βάρκα, είτε μέσα στα νερά έσωσε πολλούς ανθρώπους από τον κίνδυνο, ως καλός Σαμαρείτης. Ο σεβάσμιος ιερέας, όλο αυτό το διάστημα από τις πλημμύρες μέχρι και σήμερα στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, ενθαρρύνοντας να συνεχίζουν τον αγώνα τους και να σταθούν στα πόδια τους.

Το δεύτερο πρόσωπο της χρονιάς για την περιοχή μας, είναι η Σπυριδούλα Οικονομούλα. Μια ηλικιωμένη από την περιοχή της Φαρκαδόνας, που άνοιξε το σπίτι της, φιλοξενώντας εθελοντικές ομάδες για την παρασκευή φαγητού για τους πλημμυροπαθείς. Μάλιστα παρά την ηλικία της, σε καθημερινή βάση, συμμετέχει και αυτή με τη σειρά της στην ετοιμασία του φαγητού, δίνοντας το μήνυμα σε κάθε κάτοικο της Φαρκαδόνας, σε κάθε Τρικαλινό, σε κάθε άνθρωπο για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Δυο πρόσωπα τα οποία πολλοί από εμάς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δυο πρόσωπα που έστειλαν και συνεχίζουν να στέλνουν τα δικά τους ανθρώπινα μηνύματα.

Για αυτά τα πρόσωπα και τα πολλά άλλα οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.