Τετράωρη στάση εργασίας αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΦ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ για αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη από τις 11:00 το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου στις 3 το μεσημέρι προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΠΟΕ ΔΕΥΑ. Στην κινητοποίηση θα μετέχουν όλες οι ΔΕΥΑ του νομού Τρικάλων και της χώρας, ταυτόχρονα και της Φαρκαδόνας.

Απαίτηση των εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι η άμεση απόσυρση του κατάπτυστου Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. επειδή:

– Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί

– Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση, σε αντίθεση και με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο έμμεσο ή άμεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών.

Με εικοσαετή καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόσθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ποιο λόγο; Ποιους εξυπηρετεί και εφαρμόζει αποτυχημένα μοντέλα, όταν είναι γνωστή η κατάληξη τους. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, τεράστια επιβάρυνση των καταναλωτών, επισφαλή ποιότητα νερού και γενικά των υπηρεσιών. Σήμερα το σύνολο των χωρών αυτών επανέφεραν την διαχείριση του νερού στο κράτος ή στους Δήμους.

Καλούνται όλα τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να διοργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και να ενημερώσουν τους πολίτες για την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.

Να απαιτήσουν όλοι μαζί: Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.